2024. június 23., Zoltán

Környék ügye

#eger #sport #kerékpár #tour de hongrie #kerékpárverseny

Így hajrázott át a Tour de Hongrie mezőnye a városon (VIDEÓ)

Kovács Dávid 2022.05.15. 12:31

Hazánk legnagyobb biciklis versenye Egert is útba ejtette. Megmutatjuk, mekkorát hajráztak a versenyzők a megyeszékhelyen.

 

Városunkat, Egert is útba ejtette a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny ötödik és egyben utolsó szakasza vasárnap, ahová a délelőtti órákban, tizenegy óra körül érkezett meg a mezőny.

 

A helyszínen tartózkodó kollégánk szerint a Kisasszony piacnál fenomenális volt a hangulat, rengeteg rendőr biztosította a helyszínt, miközben a jelenlévők kerregőkkel és üdvrivalgásokkal biztatták a versenyzőket, teremtettek hangulatot a részszakasz befutójánál. "Az öt-hat fős élbolyt egy száznál több fős üldözőboly követte. A versenyzők elhaladása mindössze három-öt percig tarthatott, nagyon gyorsan tekertek" – közölte a helyszínről.

 

tdh-eger
A részszakasz befutója Egerben, a Kisasszony piac közelében (Fotó: Csarnó Ákos / Egri Ügyek)

 

A királyetap a miskolci Szent István téren rajtolt, majd a versenyzők átkeltek a Bükk kaptatóin, Lillafüred és Hollóstető után Felsőtárkány és Eger következett. A versenyzők azonban nem érintették a történelmi belvárost, a biciklisek a Viadukt után Egerbakta felé haladtak, majd tovább a Mátra felé, hogy végül az ország legmagasabb pontján, a Kékestetőn érjenek majd be a finisbe.

 

A Miskolc és a Kékestető közötti 184 kilométeres szakaszon 2751 méternyi szintemelkedéssel kell szembenézni. Az egri sprinthajráról már egy videót is közzétettek a Tour de Hongrie hivatalos Facebook-oldalán:

 

Első sprinthajrá - Eger #tourdehongrie 1st Intermediate Sprint 🟢 Eger 1️⃣ Dalla Valle (🇮🇹, GTS) 5 points 2️⃣ Karl (🇭🇺, HUN) 3 points 3️⃣ Reynders (🇧🇪, SVB) 1 point Peloton: +2:00 130 km to go.

Közzétette: Tour de Hongrie – 2022. május 15., vasárnap

 

A miskolci rajtot itt, a hollóstetői hegyi hajrát pedig itt lehet visszanézni:

 

Első hegyi hajrá - Hollóstető #tourdehongrie 1st GPM ⛰️ Hollóstető (CAT 1) 1️⃣ Dalla Valle (🇮🇹, GTS) 10 points 2️⃣ Reynders (🇧🇪, SVB) 7 3️⃣ Marengo (🇭🇺, DRA) 5 4️⃣ Finkst (🇸🇮, ADR) 4 5️⃣ Karl (🇭🇺, HUN) 3 6️⃣ Martin (🇪🇦, EOK) 2 7️⃣ Mullen (🇮🇪, BOH) 1

Közzétette: Tour de Hongrie – 2022. május 15., vasárnap

 

Ahogy korábban az Egri Ügyek is beszámolt róla, a 905 kilométer össztávú Tour de Hongrie vasárnapi szakasza a legnehezebb, a Miskolc és a Kékestető közötti 184 kilométeres szakaszon 2751 méternyi szintemelkedéssel kell szembenézni, a zárónapon három gyorsasági és három hegyi hajrá szerepel a programban. 

 

A második, mátrafüredi sprinthajrá ilyen volt:

 

Második sprinthajrá - Mátrafüred #tourdehongrie 2nd Intermediate Sprint 🟢 Mátrafüred 1️⃣ Reynders (🇧🇪, SVB) 2️⃣ Karl (🇭🇺, HUN) 3️⃣ Dalla Valle (🇮🇹, GTS) Brown: +20 Etxeberria +50 Peloton +2:30 78 km to go.

Közzétette: Tour de Hongrie – 2022. május 15., vasárnap
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló