2024. június 18., Arnold Levente

Környék ügye

#tour de hongrie #kerékpárverseny

Ismét a Kékestetőn lesz a Tour de Hongrie fináléja

Nagy Donát 2022.02.26. 14:30

Májusban lesz 5 kemény napjuk a versenyzőknek.

Csákvárról rajtol és Kékestetőn ér véget a május 11. és 15. között sorra kerülő Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny, írja az MTI.

 

Az M4 Sporton pénteken vetített útvonalbemutató kisfilmből kiderült: a nyitóetapot Csákvár és Székesfehérvár között rendezik közel kétszáz kilométeres távon, majd egy teljesen sík szakasz következik Karcagtól Hajdúszoboszlóig. A harmadik etap Sárospatakról indul és Nyíregyházán ér véget, a negyediknek pedig rajt- és célvárosa is lesz Kazincbarcika. A Miskolcról induló zárószakasz a királyetap, melynek befutója Kékestetőn lesz.

1645814934-temp-bcDgIo_cikktorzs-komplex-kicsi
A 2022-es Tour de Hongrie útvonala és szakaszai. Fotó: tdh.hu

 

Eisenkrammer Károly főszervező kiemelte: a versenyzőkhöz a járványhelyzet miatt idén sem lehet közel menni, a célterületeken lesznek lezárt részek, azonban az út szélén a szakaszok során a megszokott módon lehet majd szurkolni.

 

Szilasi László versenyigazgató azt mondta, hogy 2021-ben a világelitet jelentő WorldTourból 8 csapat indult, idén pedig már 12, ezzel kategóriájában világszinten az elsők közé tartozik a Tour de Hongrie.

 

Az előzetes tervek szerint ott lesz a mezőnyben a tavalyi Vuelta a Espanán a sprinterek pontversenyét megnyerő holland Fabio Jakobsen.

 

A 43. Tour de Hongrie-n a tervek szerint minden eddiginél erősebb mezőny, várhatóan 25 csapat szerepel majd.

 

Címlapkép: tdh.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló