2023. november 29., Taksony

Környék ügye

#hatvan #elismerés #pedagógus #angoltanárnő #ország tanára díj

Idén egy Heves megyei pedagógus kapta az Ország Tanára Díjat

Barna Benedek 2021.12.07. 13:36

Közel 280 jelölt közül választották ki a hatvani angoltanárnőt.

 

Idén egy hatvani angoltanárnőnek ítélték oda az Ország Tanára Díjat – számoltak be az elismerés Facebook-oldalán.

 

Mint írták, a tavalyihoz hasonló számú 279 jelölés érkezett, melyből az első rosta után 92 pedagógus felelt meg a szigorú kritériumoknak. A legkedvesebb, legfelkészültebb, a legeredetibb tanárt keresték, és hosszas tanakodás után sikerült a jelölteket három főre leszűkíteni a döntőre: Budai Győző (Budapest),  Kiss Laura (Budapest) és Püspöki Szilvia (Hatvan) közül végül a Heves megyei pedagógus kapta a díjat és az ezzel járó 100.000 fortint pénzjutalmat, amelyet egyöntetű szavazással ítéltek oda neki.

 

A tanárnőt középiskolás diákjai jelölték a díjra, akik leírták azt is, hogy nem csak pedagógusként, hanem barátként és igazi példaképként is tekintienek rá. A tanórákon kívül is, bármikor fordulhatnak hozzá, bármiről  legyen is szó, a segítségükre van.

orságtanára2
Kép forrása: Ország Tanára Díj / Facebook

A Hatvan Online cikke szerint Püspöki Szilvia számos területen otthon van, mivel 5 külföldi diplomával rendelkezik az üzleti menedzsmenttől kezdve, az angol irodalomig. 11 éve tanítja az angolt magántanárként, az elmúlt évben jelent meg Szilvi's English Grammar címmel, melyet diákjainak írt, hogy megkönnyítse a kusza nyelvtanulás nehézségeit.

 

"A középiskolás gyerekektől kezdve (akik nyelvvizsgát szeretnének, vagy éppen bukdácsolnak) a cégvezetőkig, céges tanfolyamokig (ahová szaknyelv szükséges, például a logisztika, vagy az általános üzleti használat területén) sok mindenkit tanítok. Ebben nagy segítségemre volt az, hogy a dublini tanulmányaim során többek között business managemnetből is diplomáztam, úgyhogy itt át tudom adni azt a tudást, amit odakint szereztem. Szerencsésnek érzem magam, hogy azt csinálom, amit szeretek és elmondhatom, hogy a munkám az életem" – nyilatkozta a tanárnő tavaly a portálnak.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló