2024. május 20., Bernát Felícia

Környék ügye

#tisza-tó #jász-nagykun-szolnok megye #abádszalók #aszály #kukoricalabirintus

Idén az aszály miatt nem lesz kukoricalabirintus a Tisza-tónál

Barna Benedek 2022.07.13. 16:50

Egy attrakcióval szegényebb lesz a tó térsége.

 

Tavaly nagy sikert aratott a Tisza-tónál kialakított kukoricalabirintus, az idei aszály miatt azonban most nem lehet kialakítani – írta meg az I Love Tisza-tó Magazin.

 

Ahogy azt az Egri Ügyek is megírta, 2021-ben hektárnyi területet vetett be kukoricával Abádszalók közelében, a Tulip Garden Tisza-tó tulipánföldnél a helyi mezőgazdász, Tóth Diána. A kukoriást úgy alakították ki, hogy egy útvesztőt formázzon, amelyet egész nap, akár a sötétben is lehetett látogatni.

 

Idén azonban sajnos az időjárás közbeszólt: a kukorica nem nőtt elég nagyra ahhoz, hogy használható labirintus lehessen belőle.

Megtervezzük, kivitelezzük, várunk a megfelelő dátumra, hogy elmondhassuk…és bumm valami, vagy valaki úgy gondolja, ez most nem a ti napotok, nem a ti évetek, itt aztán nem lesz semmi….A kukorica labirintus projektet is ezennel el kellett engednünk. Persze, ha történik valami csoda, azonnal jelentkezünk, de hát nem látom magam előtt…

 

Sajnos nemcsak egy attrakciót kellett elengednie a keleti régiónak, hanem a jövőbe vetett hitünket is: a megszokásainkat, hiszen esni biztos fog, ha nem most, akkor később, de olyan nincs, hogy nem esik hónapok óta – sajnos több száz év után igenis van, méghozzá 2022, ami elhozta ezt nekünk.

– írta az ötletgazda keserűen a közösségi oldalán, ahol képeket is megosztott arról, milyen alacsony maradt a kukoricás.

 

 

(Indexfotó: FarmerLand Abádszalók / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló