2023. december 9., Natália

Környék ügye

#mátra #húsvét #hosszú hétvége #programok #ünnep

Tojáskeresések, túrák, nyuszivonat: ilyen húsvéti programokat kínál a Mátra

Barna Benedek 2022.04.15. 11:28

Többféle esemény is lesz az ünnepi hétvégén a környéken.

 

A húsvéti hétvége a környéke is az ünnep jegyében telik. Gyöngyös honlapján közzétettek egy felsorolást a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Egyesület által ajánlott programokból.

 

A mátrai programsorozat már nagypénteken elindult. A Gyöngyösi Állatkert péntek délelőttől hétfő estig látványetetésekkel, előadásokkal, vasárnap és hétfőn pedig még ingyenes arcfestéssel is várja a családokat (a részletes programjuk ITT olvasható).

 

Szombaton a csodaszép panorámát nyújtó Eremény-tetőről induló tojáskereső túra kínál élménydús elfoglaltságot. De lesz klasszikus túralehetőség is aznap a Kisnánai vártól a Csurgó-forrásig.

 

Vasárnap Gyöngyös belvárosában tojáskeresés várja az érdeklődőket, akik egyúttal a várossal kapcsolatos tudásukat is próbára tehetik, a tojások ugyanis kérdéseket rejtenek.

 

Szintén vasárnap jár majd a Nyuszivonat, 10:30 és 16 óra között a Szalajkaház végállomáson nyuszisimogatással, tojáskereséssel és erdészeti játszóházzal várják a caládokat.

 

A Kisnánai Vár vasárnapra és hétfőre kínál húsvéti programokat, a tojásfestés mellett lehet majd íjászkodni és az alma horgászatot kipróbálni, valamint bejárni a környék legizgalmasabb részeit is bejárni egy könnyű túrán.

 

Nagyrédén vasárnap a Molnár József Közösségi Színtérben lesz húsvéti program, hétfőn pedig a Nagyrédei Kecskefarm programjai segítenek megeleveníteni hagyományainkat.

 

Hétfőn Magyarország legmagasabban fekvő tavánál, Sástón tojásvadászatot rendeznek.

 

(Indexkép forrása: Kisnánai Vár / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló