2023. március 29., Auguszta

Környék ügye

#gyöngyös #adománygyűjtés #tánc

Jótékony célból ropják a Heves megyei táncosok: beteg kislányért fogtak össze

2021.03.21. 14:32

Táncgálát szerveztek, amelynek bevételeit az SMA-s gyermek kezelésére ajánlották fel.

Lilike 10 hónapos, az ilyen korú babák már kúsznak-másznak, gondtalanul játszanak, de a mezőkeresztesi kislány nem tud, mert gerinceredetű izomsorvadásban szenved. Annak is a legsúlyosabb típusában, a SMA1-ben – írja a boon.hu.

 

Édesanyja a lapnak elmondta, hogy a kislány jelenleg gépekhez van kötve. Kétéves koráig meg kell kapnia a Zolgensma génterápia, ami érdemben segíthet az állapotán. Ez azonban több mint 730 millió forintba kerül. Nemrég gyűjtés indult a család megsegítésére, amelyhez a gyongyos.hu beszámolója szerint Heves megyei táncosok is csatlakoztak.

lilike-mezőkeresztes
Kép forrása: borsod24.hu

 

A több gyöngyösi táncegyesületet is felvonultató összefogásban részt vesz a BellyDance Artistique Táncstúdió, mint szervező, a Black Jam Sport Egyesület Hip Hop Tánciskola, az Attitude Táncműhely, az Anita Hastánc iskola, a Virtus Kamara Táncegyüttes, a Karida Hastáncsoport, a Tomory Gábor Néptánciskola, a No comment Hip hop, a Perlas de Salsa, a Vidróczki Néptáncegyüttes, Fitt-Kriszti, a DreamTeam Cheerleeadrers, a Ride Show Dance és a Salsa mojito.

 

A március 27-én megrendezésre kerülő táncgála célja az, hogy egy rendkívül szórakoztató színes online tánckavalkáddal nyűgözze le a művészetet, táncot kedvelő és egy jó ügy érdekében tenni kész közönséget. A bevételekkel pedig tejes egészében Lilike álmainak megvalósítását támogatják.

 

A táncgála egy zárt YouTube-csatornán fog zajlani. További részleteket az esemény Facebook-oldalán olvashat.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló