2021. október 26., Dömötör

Környék ügye

#nemzeti vágta #hevesi vágta #lóverseny

Hétvégén dől el, hogy ki képviselheti Heves megyét a Nemzeti Vágtán

Barna Benedek 2021.09.16. 14:13

A Hevesi Vágta mellett színes programkínálattal várják az érdeklődőket Alatkán.

 

Szeptember 18-án szombaton Heves-Alatkán, a Kasper Lovastanya mellett rendezik meg a Nemzeti Vágta utolsó kvalifikációs futamot, ahonnan továbbjuthatnak a nyertes települések lovasai az október 2-3-án tartandó budapesti fináléba – közölték a szervezők portálunkhoz eljuttatott közleményében.

 

Számos hagyományőrző és lovas bemutatóval, többféle koncerttel és családi, valamint gyermekprogramokkal is készülnek az előfutam szervezői a hétvégi verseny mellett. 

 

2021-ben Heves városát az a Nagy Arnold képviseli majd Fantázia nevű lova nyergében, aki 2018-ban és 2019-ben is országos győzelmet ünnepelhetett a Nemzeti Vágtán. A 2019 leggyorsabb lovasa címet elnyerő versenyző a Nemzeti Vágta vándordíját, egy 1848-as huszárszablyát és ötmillió forintos jutalmat vehetett át az ünnepélyes díjátadón. Indul a versenyen Vaka István is, aki eddig az összes Vágtán részt vett, így idén sem volt opció, hogy kihagyja a rangos megmérettetést. A felnőtt és kishuszár előfutamokra 10.30-kor, míg a döntőre és a díjátadóra 17.30-kor kerül majd sor. 

 

A nap folyamán huszár, és pusztaötös bemutatóval, népdal és néptánc műsorokkal, valamint a családi nap keretein belül játszóházzal, játékparkkal és többféle kézműves gyermekprogrammal (pl. bábkészítés, mézeskalács festés, kürtöskalács készítés, tojáspatkolás) is készülnek a szervezők. Megrendezik az I. Hevesi Bográcsmester Versenyt, valamint a Heves megye értékeiről készült kiállítást is megtekinthetik a látogatók. Napközben Takács Nikolas, este, a nap végén pedig az EDDA zenekar gondoskodik majd a jó hangulatról.

 

A teljes program alább olvasható:

 

9.30 Vendégváró: Újfehértói Fúvószenekar, Hajdúböszörményi Mazsorett Együttes
10.00 Megnyitó, hagyományőrző huszárok bemutatója
A helvéciai Lovasbetyár Hagyományőrző Egyesület produkciója
10.30 A Hevesi Vágta és a Kishuszár Vágta Előfutama
12.30 Budai Beatrix, Völgyi Zsuzsi és a Gonda Music Band
13.30 Kovács Nóri Szabadon koncert
Őszikék Népdalkör műsora
14.30 Gyermekfellépők: a Harmónia Művészeti Iskola néptáncosai, a Hevesi Mazsorett Együttes, az NSF és a Ritmus Dance táncosai
16.00 Dalvarázs Show Kórus
16.45 Takács Nikolas (zongorakísérettel)
17.30 V. Hevesi Nemzeti Vágta döntő futam, díjátadók
Lovasbetyárok pusztaötös bemutatója
19.00 EDDA Művek koncert

 

A családi nap és kísérőprogramok 10 órától kezdődnek. Hevesről, a Városháza elől ingyenes buszjáratok indulnak a rendezvényre 9.30-tól óránként – 18 óráig és vissza Alatkáról, 11 órától az EDDA koncert végéig (kb. 21 óra).

 

A szervezők az időpont- és programváltozás jogát fenntartják.

 

(Indexfotó: Mohai Balázs / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló