2022. május 27., Hella

Környék ügye

#vasút #tömegközlekedés #vonatpótló busz #hatvan-szolnok vasútvonal

Karbantartás miatt vonatpótló buszok járnak majd a Hatvan-Szolnok vonal egyes szakaszain

Barna Benedek 2021.10.01. 12:11

A buszok útvonala némileg eltér a vonatokétól.

 

Karbantartások miatt októberben egyes napokon vonatpótló autóbuszok szállítják majd az utasokat a Hatvan-Szolnok vonal bizonyos szakaszain – számolt be a szoljon.hu a MÁV tájékoztatása nyomán.

 

Mint írták, október 18-tól 22-én 15:30-ig Hatvan és Jászberény között karbantartás végeznek, ezért a vonatok helyett ezen a szakaszon pótlóbuszok közlekednek. A buszok útvonala eltér a vasút vonalvezetésétől: Jászfényszaru állomásnál a 32-es számú főúton a vasútállomás bejárati útjánál található buszmegállóban, Pusztamonostor állomás helyett pedig szintén a 32-es számú főúton, a Községháza nevű autóbusz megállóban állnak meg.

pexels-george-becker-112376
Kép forrása: pexels.com

A Hatvan–Szolnok vonalon október 25-től 27-ig Jászberény és Jászboldogháza-Jánoshida között lesz karbantartás, ezért a vonatok helyett ezen a szakaszon pótlóbuszok közlekednek. A buszok útvonala eltér a vasút vonalvezetésétől: Meggyespele megállóhelynél a közeli autóbusz megállóhelyen, Portelek állomás helyett viszont az Imrédi úti elágazásnál létesített ideiglenes buszmegállónál állnak meg az autóbuszok.

 

Majd szintén a Hatvan–Szolnok vonalon október 28-tól 29-én 15:00-ig Jászboldogháza-Jánoshida és Újszász között végeznek karbantartást, ezért a vonatok helyett ezen a szakaszon pótlóbuszok közlekednek. A legtöbb S820-as vonat helyett Újszász és Szolnok között a csatlakozó vasútvonalakon (86, 120a) közlekedő vonatokkal lehet utazni.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló