2024. június 16., Jusztin

Környék ügye

#tisza-tó #videó #madárles

Páratlan élmények az Alföld Amazonasán – A Tisza-tónál forgatott a Bakancslista egyik arca (VIDEÓ)

Kovács Dávid 2022.06.29. 09:44

Az exindexes Fiantok Dániel szerint csodálatos, ahogy a sötétből a fénybe, a csendből pedig a madarak rikoltozásába érkezik az ember.

 

A Tisza-tónál forgott az Aktív Magyarország "A világ legjobb helyei Magyarországon" című videósorozatának legújabb része – amely a második évad harmadik epizódja. Az adás és az évad házigazdája Fiantok Dániel, a régi Index egykori videós újságírója, valamint a portál Bakancslista című természetjáró sorozatának egyik arca.

 

A műsor házigazdáját Füleki Gábor túravezető kalauzolta el a Tisza-tó vadregényes labirintusában egy csípős júniusi hajnalon, aki madárles közben ismertette: egész évben mintegy 200 madárfaj figyelhető meg a tó területén, ebből kb. 70 állandó, és hasonlóan gazdag a halállomány is, 52 halfaj él a tóban.

A legérdekesebb az egészben az, hogy ez egy mesterségesen létrehozott vízfelület, és mégis olyan érzése van az embernek, minthogyha egy dzsungelben, pont egy ember által érintetlenül hagyott területen tudna bolyongani

– mondja Fiantok lenyűgöződve a videóban.

 

Arra a kérdésre, hogy mikor érdemes ide jönni, Füleki Gábor úgy felel: a Tisza-tó minden évszakban, sőt, minden napszakban más arcát mutatja, ezért bármikor érdemes lehet ellátogatnunk a tóra, biztosan nem fog csalódást okozni.

 

A "Hajnali madárles az Alföld Amazonasán - A Tisza-tó, ahogy még sosem láttad!" című videót itt lehet megnézni:

 

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló