2023. március 29., Auguszta

Környék ügye

Gondozójuk lakásában nevelkednek a gyöngyösi állatkert virgonc leopárdkölykei – VIDEÓ

2019.11.30. 00:00

A kicsiknek egyre nagyobb a mozgásigénye, előszeretettel kapaszkodnak fel bútorokra vagy másznak be a mosdókagylóba. Hamarosan haza kell költözniük valódi otthonunkba.

 

Októberben két kölyke született a gyöngyösi állatkertbe augusztusban érkezett leopárdnak. Mint arról a Tények beszámolt, a két kicsit egy gondozó neveli a lakásában, mert az állatkertet a vírushelyzet miatt be kellett zárni, és csak tőle fogadják el az ételt, ami az esetükben most napi két adag tápszert és némi húst jelent.

 

A híradó riportjában elhangzik: a lassan három hónapos kölykök a családtagokat elfogadják, a lakásban tartott cicákkal és kutyával pedig barátságosak, az idő nagy részében mégis be kell zárni őket a ketrecbe, mert játék közben nagyobb sérüléseket is tudnak okozni, ha harapnak, és a ruhák sincsenek tőlük biztonságban.

 

Ahogy nőnek, egyre nagyobb a mozgásigényük, és szeretnek minél magasabbra mászni: a ketrec tetejére, székre, asztalra is felkapaszkodnak, ha úgy tartja kedvük, és a Tények felvételén látható, hogy a mosdókagyló is tetszik nekik. A két kölyök nem is maradhat már sokáig a lakásban, hamarosan vissza kell költözniük az állatkertbe.

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló