2022. augusztus 11., Zsuzsanna Tiborc

Környék ügye

#gyöngyös #magyar kétfarkú kutya párt #festék

Padokat újított fel a Kutyapárt Gyöngyösön, az önkormányzat nem volt elragadtatva a színektől

Barna Benedek 2022.04.10. 19:10

Szerintük " vizuális szennyezést" okozott az új festés, a helyreállítás pedig sokba fog kerülni.

 

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt a kapott kampánytámogatást leginkább arra költötte, hogy más szervezetekkel együtt csinosítgasson, javítgasson különböző dolgokat, Heves megyei szervezetük például Gyöngyösön akciózott márciusban: a Barátok terén lévő padok szétkorhadt fáit cserélték ki újra, és mázolták le a Fészkelődők csoporttal összefogva. Ez azonban nem nyerte el az önkormányzat tetszését – derül ki a Telex cikkéből.

 

A város hivatalos honlapján azt írták, a Fészekrakók kezdeményezése jó szándékú volt, "segítségük azonban kárt okozott az önkormányzatnak".

Az átfestett padok műemléki környezetben állnak, ahol az utcabútorok színét, formáját körültekintően kell megválasztani, hogy azok illeszkedjenek a környezethez, és ne okozzanak vizuális szennyezést. A padok lazúr festékkel voltak kezelve, amit az aktivisták eltávolítottak, helyette élénk színű festékekkel kezelték a felületet – zöld, sárga, piros és kék színekkel.

– fogalmaztak, hozzátéve, hogy valószínűleg csak a lécek cseréjével állítható vissza az eredeti, lazúrozott állapot.

 

Az önkormányzat azzal számol, hogy "mindenképp jelentős mértékű" lesz a helyreállítás költsége, és remélik, hogy a Fészkelődők tagjaira "az általuk okozott kár helyreállításában is" számíthatnak (arról nem írtak, hogy bármilyen eljárás indult vagy indul-e a padokat átfestők ellen).

 

A város Facebook-oldalán megosztott közleményre érkezett kommentek alapján egyébként a helyiek körében sem aratott osztatlan sikert a padok új, sokszínű festést. Időközben azonban a lefestett léceket már le is szerelték.  A Kutyapárt vasárnap a közösségi oldalán számolt be az esetről, hozzáfűzve:

Szerintük a faanyag látható erezete az általuk korábban tervezett design része, a négyszínünk pedig eltakarja ezt a designt. Erezet egyébként csak azokon a léceken volt látható, amiket már mi szereltünk fel, hogy megszüntessünk a foghíjakat.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló