2024. július 14., Örs Stella

Környék ügye

#heves #választás #sikeres hevesért mozgalom

Független polgármester-jelölt indul Hevesen

Csarnó Ákos 2023.09.30. 07:12

A Sikeres Hevesért Mozgalom bemutatta polgármester-jelöltjét

 

A Hevesi Művelődési Központban tartott sajtótájékoztatót a Sikeres Hevesért Mozgalom pénteken. A mozgalom indul a 2024-es önkormányzati választáson, polgármester-jelöltjük már van és minden körzetben indítanak jelöltet is.

 

A sajtótájékoztatón Balázs Ferenc elnök elmondta, hogy a mozgalom már 2013-ban elkezdte működését, sok programot szerveztek, de 2014-ben „elcsendesültek”. Viszont idén nyáron újraéledtek. Árvainé Lassú Rita alelnök kiemelte, céljuk, hogy aktívan tevékenykedjenek, fontos programpontjuk a környezetvédelem, a tömegsport és a kulturális élet színesítése valamint az, hogy a városi döntéshozatalban részt vegyenek – erős, esélyes alternatívát fognak állítani.

 

 

Ollári-Vadon Mihály, polgármester-jelölt, aki egyben a  Mozgalom másik alelnöke elmondta, hogy minden körzetben állítanak jelöltek. Listájuk vegyes összetételű, férfiak, nők, idősek, fiatalok is vannak köztük valamint végzettség tekintetében is vegyes a kép.

 

Ollári-Vadon két kérést fogalmazott meg. Az egyik, hogy legyen tisztességes a választás, leginkább a hevesi lakosok miatt. A másik kérése pedig az, hogy a korábban külföldre távozó, de most hazaérkezőket fogadja mindenki szeretettel a városban.

 

A programjukról annyit árult el, hogy még készül, de a négy fő pontot bemutatta:

A mostani városvezetéstől eltérően – ami csak sodródik - ők függetlenek. 13 év Fideszes kormányzás és fideszes városvezetés ellenére sem történt érdemi fejlődés a városban.

 

Hangsúlyos lesz a kommunikáció és az információáramlás, a lakosság tájékoztatása. Elrettentő példának a város honlapját hozta fel. Átláthatatlan, használhatatlan, 25-éves konstrukció, még mobilra sem igazán alkalmas.

 

Volt rendőrként fontos szerinte a közrend és a közbiztonság fejlődése, a különféle polgárőr, mezőőr szervezetekkel együtt kíván dolgozni.

 

Zárásként a munkahelyteremtés fontosságát emelte ki. Az önkormányzat önmagában szerinte nem tud munkahelyet teremteni hanem az a feladata, hogy olyan feltételeket teremtsen, hogy a vállalkozások, cégek Hevesbe települjenek. Szerinte  a helyi vállalkozókkal is erősíteni kell a kapcsolatot.  

A Mozgalom a következő időszakban több programot is szervez és elkezdik a jelöltek bemutatását is. Kérik, hogy aki úgy érzi, hogy változásra van szükség és szeretne segíteni, akkor csatlakozzon illetve kövesse tevékenységüket a közösségi médiában is.

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló