2023. március 26., Emánuel

Környék ügye

#gyöngyösi állatkert #állat #szurikáta

FOTÓK – Napi cuki: így cseperednek a szurikáták a Gyöngyösi Állatkertben

Székely Zoárd 2022.04.24. 11:45

A kölykök egyre bátrabbak, már a külső kifutóval is megismerkedtek.

Friss hírek érkeztek a Gyöngyösi Állatkert szurikátakölykeiről, akik február végén születtek. A Magyar Magánállatkertek És Akváriumok Egyesülete bejegyzéséből kiderült, hogy a gyöngyösi szurikáták most először nevelnek kölyköket.

Öt szurikáta született a gyöngyösi állatkertben (FOTÓK)

Újabb apróságoknak örülhetünk - osztotta meg a szurikátababák képeit a Gyöngyösi Állatkert. A poszt szerint február 28-án jött az 5 szurikáta csemete a világra. Azt írják, hogy a kicsik nagyon szépen fejlődnek a gondoskodó mamának köszönhetően, így már a látogatók is megtekinthetik őket.

Az állatkert hosszú ideje tart szurikátákat, de a családalapítás reményét csak a Pécsi Állatkertből érkezett fiatal nőstény hozta meg

– közölte az egyesület.

 

Mint írják, az afrikai illetőségű kisragadozók mókás jellemvonásaiknak, mozgalmas életvitelüknek köszönhetően igazi közönségkedvencek. Közismert, hogy a csapatban élő mongúzfélék elég karakánok, a szabad természetben felveszik a harcot akár a mérgeskígyókkal is, vagy az, hogy csemegeként elfogyasztanak egy-egy skorpiót.

Állatkerti körülmények között természetesen sokkal kényelmesebb számukra a létfenntartás, ugyanakkor a kölykök terelgetése és nevelése biztosan okoz majd néhány érdekes, humoros, kellemes pillanatot azoknak, akik meglátogatják őket Gyöngyösön. A kölykök is egyre bátrabbak és nagyobbak, és már a külső kifutóval is megismerkedtek.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló