2023. január 30., Martina

Környék ügye

#magyar közút #útfelújítás

Fontos a magyar emberek érdeke, ezért Heves megyében is felújítanak kemény 9,5 kilométernyi utat

2021.04.18. 15:34

Vasárnap délután kaptunk egy közleményt a Magyar Közúttól, amelyben arról számoltak be, hogy mennyire jól halad az az útfelújítási program, amely keretében jelenleg 150 munkaterületen 55 milliárd forint értékben korszerűsítenek az egész országban összesen 342 kilométeren.

 

Azt is írják, hogy a közlekedési hálózatok megfelelő műszaki állapota fontos a magyar emberek, a hazai vállalkozások és az egész gazdaság számára. A kivitelezők munkagépei a téli üzemeltetési időszak végeztével, március közepén tértek vissza a közutakra. Az egy hónapja megindult útfelújítások elsősorban a mellékutakon emelik a szolgáltatási színvonalat, a helyközi buszjáratokét is.

 

Heves megyében azért lenne egy rakás olyan hely, ahol már egy kicsit korábban is gondolhattak volna a magyar emberek, a vállalkozások és a gazdaság érdekeire. Megnéztük, hogy a 150 különböző és összesen 342 kilométernyi útfelújításból mennyi jut most Heves megyére. Nincsenek annyira jó híreink.

 

Szűkebb hazánkban mindössze 5 olyan helyszínen – az országos 150-ből – folyik útfelújítás, ahol a Magyar Közút felel az út állapotáért. A felújítások összesen 9,54 kilométerre terjednek ki. Íme, a pontos helyszínek, mellettük a korszerűsítéssel érintett hossz:

 

Nagyút bekötő – 3 633 m

Ecséd bekötő út – 2 070 m

Szűcsi bekötő út –2 044 m

Eger-Novaj összekötőút –1 000 m

Nagykökényes-Zagyvaszántó összekötő út – 800 m

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló