2022. augusztus 15., Mária

Környék ügye

#apc #tengerszem #bányató

Figyelmeztet a rendőrség: veszélyes és tilos is az apci bányatóban fürödni

Barna Benedek 2022.08.03. 15:06

A tilosban fürdőzők büntetésre számíthatnak.

 

Ellenőrzést tartott a rendőrség az apci tengerszemként is emlegetett bányatónál, mert úgy értesültek, hogy a melegben egyre többen látogatnak el oda, és vannak, akik a tiltás ellenére a tó vízében hűsítik magukat, fürdőznek – írta meg a heol.hu szerdán a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság közlése nyomán.

 

Az Apc külterületén lévő, országos hírnévnek örvendő tó kedvelt kirándulóhely, ugyanakkor a bányató környékén a sátorozás, a rendezvények szervezése is tiltott, továbbá tilos gépjárművel megközelíteni, ugyanis az odavezető út erdei magánút.

 

A fürdőzés szintén tiltott, aminek az oda érkezőket tábla is figyelmezteti. A tiltás oka, hogy

a víz mélysége változó, a medre ismeretlen eredetű bányászati eszközöket, sziklákat, farönköket tartalmazhat, amelyek a víz partjáról nem láthatóak, és a fürdőzés során, a vízbe ugrás alkalmával sérüléseket okozhatnak

– figyelmeztet a rendőrség.

 

A Hatvani Rendőrkapitányság kedden az Egererdő Zrt. munkatársával a tengerszemnél ellenőrzést tartott, amelynek során az esetleges szabálysértőkkel szemben a figyelmeztetéseket részesítették előnyben. Ugyanakkor

az egyenruhások a jövőben is fokozottan ellenőrizni fogják a szóban forgó területet, és a rendőrség figyelmeztetett: a szabálysértők ezután súlyosabb szankciókra számíthatnak.

(Indexfotó: Bükki Nemzeti Park / Facebook – Képünk illusztráció) 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló