2024. június 18., Arnold Levente

Környék ügye

#bükk #bnpi #barna medve #medve-észlelés

Ennyi medve nincs is a környéken és mégis - VIDEÓ

Csarnó Ákos 2023.08.02. 16:21

Medveészlelések a Bükkben - ismét

 

 A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén az elmúlt napokban két barnamedvével kapcsolatos észlelés is történt. Egyikük egy földúton sétált komótosan.

Az Igazgatóság által üzemeltetett kamera 2023.07.24-én rögzített egy barnamedvét – írja a nemzeti park a honlapján.

 

 

Egy másik megfigyelés egy lakossági bejelentéshez kötődik: 2023.07.29-én túrázók észleltek medvenyomot a Bükk központi részén, Szilvásvárad határban. Ezt a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata megerősítette.

 

A Nemzeti Park sajnálatos tapasztalata, hogy a közelmúltban számos barnamedvével kapcsolatos információ jelent meg az írott sajtóban, a közösségi médiában, melyek feltételezéseken alapulnak és nem a tényeket tükrözik. „Több, mint egy éve találunk életjeleket, melyek a barnamedve folyamatos bükki jelenlétéről tanúskodnak, de azóta az erdőjárók nem jelezték közvetlen találkozásukat az állattal, ami egyértelműen igazolja, hogy a medve kerüli az ember közelségét.”

 

Az Igazgatóság a bejelentett barnamedve előfordulásokat kivizsgálja. Megállapítható, hogy a faj egyedei a Bükk, illetve az Upponyi-hegység területén mozognak. 

Arra kérik a lakosságot, hogy barnamedve észlelések esetén először az Igazgatósággal vegyék fel a kapcsolatot (telefon: 30/861-3808.), ők minden megalapozott (pontos helymeghatározással, esetleg fotóval alátámasztott) bejelentést a terepen megvizsgálnak.

 

indexkép: SOPA Images / Getty Images Hungary, illusztráció

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló