2021. december 7., Ambrus

Környék ügye

#gyöngyös #bíróság #gyermekvédelem

Embertelen körülmények között nevelte három gyermekét a felelőtlen anya Gyöngyösön

Székely Zoárd 2021.06.24. 10:27

Most közbelépett a bíróság.

Egy 36 éves nővel szemben emelt vádat a Gyöngyösi Járási Ügyészség, aki nemtörődöm magatartásával súlyosan veszélyeztette három kiskorú gyermeke fejlődését.

 

A vádlottnak három gyermeke született, akik valamennyien kiskorúak, közülük a legkisebb alig múlt hat éves. A nő 2019 júliusáig egy gyöngyösi házban élt együtt a két fiúval és a kislánnyal, akik számára még az elemi higiénés feltételeket sem biztosította.

Az ingatlanban szünetelt az áramszolgáltatás, a konyhai mosogatóból nem folyt le a víz, a lakóterekben kellemetlen szag terjengett, a hálószobában állandó sötétség uralkodott, mivel be volt szögezve a redőny.

A gyerekek nem tisztálkodtak rendszeresen, és a vádlott nem is ruházta őket megfelelően. Az idősebb fiú iskolába járását nem biztosította, ezért a tanulónak osztályt kellett ismételnie. A másik fiút ápolatlanul engedte az általános iskolába, a kislányt pedig több esetben

az óvodában fürdették meg a nevelők.

A vádlott a számtalan felhívás ellenére sem tett semmit gyermekei iskolai és óvodai felzárkózása érdekében annak ellenére, hogy a kicsik mind intellektuális, mind érzelmi és erkölcsi szempontból lemaradásban voltak a kortársaikhoz képest.

 

A család 2019 nyarán egy gyöngyösi átmeneti otthonba költözött, majd – miután a helyzet továbbra sem javult – a kiskorúakat a gyámhatóság előbb védelembe, majd nevelésbe vette, amivel végül sikerült őket elválasztani a nevelésüket súlyosan elhanyagoló anyjuktól.

 

A Gyöngyösi Járási Ügyészség 3 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja az anyát, akivel szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

 

Az ügyészség indítványozta továbbá azt is, hogy a bíróság szüntesse meg a nő szülői felügyeleti jogát, és tiltsa el őt minden olyan foglalkozás gyakorlásától, vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását vagy gyógykezelését végezhetné, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi, vagy befolyási viszonyba kerülne.

 

 

 

Címlapfotónk illusztráció. Forrás: iStock

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló