2023. december 4., Borbála Barbara

Környék ügye

#sport #tisza-tó #szabadidő

Lefújták a Tisza-tó egyik legnagyobb nyári sportattrakcióját az aszály miatt

Kovács Dávid 2022.08.02. 08:49

Idén elmarad a Tisza-tó átúszás és átevezés. Annyira alacsony a vízállás, hogy a versenybírók és a vízimentők motorcsónakjai sem tudnának biztonságosan közlekedni.

 

A csapadékszegény időjárás és a hónapok óta tartó aszály miatt idén elmarad az augusztus 13-ra, jövő szombatra, tervezett Tisza-tó átúszás, illetve átevezés, közölte a szervező Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Úszó Szövetség egy közösen kiadott közleményben.

A legfrissebb mérések alapján a tó vízállása jelenleg 60 centiméterrel alacsonyabb az aszályos időszakra betárazott maximális nyári vízszinthez képest, sőt az előrejelzések szerint a következő hetekben további csökkenés várható. Emiatt az augusztus 13-ára tervezett eseményen az átevezők és az átúszók közötti vízfolyosón a versenybírói, valamint a vízimentő motorcsónakok sem tudnának biztonságosan közlekedni.

– közölték a rendkívüli közleményben.

 

A két szövetség a nevezési felületet már hivatalosan is lezárta, a már benevezetteknek pedig a nevezési díj összegét vissza fogják utalni. Hozzáteszik: ennek folyamata a számlatulajdonos banki szolgáltatójától függ, a visszautalás ezért adott esetben akár több napig is eltarthat.

 

"Mindenkinek köszönjük a megértést, hálásak vagyunk azoknak, akik eddig már hivatalosan is jelezték részvételi szándékukat, és őszintén sajnáljuk a kialakult helyzetet" – zárják a közleményt.

 

 A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Úszószövetség második alkalommal szervezte volna meg idén az eseményt.

 

A közleményt itt lehet teljes terjedelmében olvasni:

RENDKÍVÜLI KÖZLEMÉNY A 2022. ÉVI TISZA-TÓ ÁTEVEZÉS ÉS ÁTÚSZÁS MEGTARTÁSÁVAL KAPCSOLATBAN! A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi...

Közzétette: Magyar Kajak-Kenu Szövetség – 2022. augusztus 1., hétfő

 

(Címlapkép: Aktív Magyarország / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló