2024. június 21., Alajos Leila

Környék ügye

#tisza-tó #pénz #nyaraló

A balatoni árak harmadáért vehetünk nyaralót a Tisza-tónál

2022.07.20. 09:05

Az elmúlt négy év alatt azonban 80 százalékkal emelkedtek az árak.

 

Fokozatosan nő a Tisza-tó turisztikai vonzereje, de egyelőre jóval alacsonyabb áron lehet nyaralóhoz jutni, mint például a Balatonnál – írja a Világgazdaság.

 

A strandfejlesztések és az új kerékpárutak pozitívumot, a közvetlen autópálya-kapcsolat és az újabb ingatlanok hiánya negatívumot jelent a Tisza-tó környéki ingatlanokkal szemben.

Egy siófoki házat átlagosan 89 millió forintért lehet megvenni, míg Tiszafüreden, a Tisza-tó legnagyobb településén már 19 millióért kaphatunk vízparti nyaralót.

Nagyjából a balatoni árak harmadával számolhatunk, de az utóbbi években ezek növekedésnek indultak.

tisza-tó mti
Fotó: MTI/H. Szabó Sándor

 

A legnépszerűbb települések Tiszafüred, Abádszalók, Poroszló és Kisköre, Sarud, valamint Tiszanánát, Tiszaderzset és Tiszaszőlőst is kedvelik a vevők.

 

A Tisza-tónál az alacsonyabb árú ingatlanok iránt nagyobb a kereslet, a vásárlók fele 20 millió forint alatt, kétharmaduk 30 millió forint alatt keres házat. 50 millió felett az érdeklődők csupán 7 százaléka költene. Emellett sokan megnézik a telekkínálatot is, bár a többség használt házat szeretne vásárolni.

A hirdetések árait nézve, a legdrágább település Abádszalók, itt átlagosan 49 millió forintért lehet házhoz jutni.

Tiszafüreden az átlag 36 millió forint, Kiskörén 20,5 millió. Tiszaderzsen már csak 10 millió forint az átlagos kínálati ár.

 

A tavalyi átlagárakhoz képest 2 millió forintos, 2019-hez mérten 8,5 millió forintos az árnövekedés. Az elmúlt négy év alatt 80 százalékkal emelkedtek az árak.

 

 

 

Címlapfotó: MTI / Bugány János

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló