2024. február 24., Szökonap

Környék ügye

#zöldfül #recsk #bánya #kőbánya

Elfogadhatatlan a recski bányanyitás a lakosság megkérdezése nélkül! - VIDEÓK

Farkas Bazsi 2023.01.17. 19:09

A faluban a munkagépek zajából tudta meg a lakosság, hogy mi készül.

 

Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy Recsken, a lakosság megkérdezése nélkül nyithat bányát egy kormányközeli vállalkozás, a lakott területtől 250 méterre.

Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt társelnöke a keddi, online is követhető sajtótájékoztatóján elmondta: a mátrai faluban a munkagépek zaja által szerzett tudomást a lakosság a bányanyitásról.

 

A bánya miatt összehívott falufórumon aztán "elég forró volt a hangulat" - számolt be -, hiszen kiderült: a polgármester már 2020-ban engedélyezte a bányanyitás folyamatának elindítását, amit azzal indokolt, hogy évente 80-100 millió forintos adóbevétele lehet a falunak a bányából.  

 

 

 

Schmuck Erzsébet azt mondta, hogy a bányát nyitó, 2001-ben alapított Andezit-Bau Kft.-ben 2020-ban szerzett résztulajdont Kósa Lajos fideszes politikus ügyvédje.

 

Az LMP-s politikus a 2021-ben kiadott környezetvédelmi engedély hitelességét is megkérdőjelezte. Azt mondta, kevéssé hihető, hogy az évenkénti 8-10 robbantás ne járna zavaró zaj- és porhatással.

 

 

 

Egy geológus ráadásul azt a tájékoztatást adta a lakossági fórumon, hogy a bányászható kő jelentős része alkalmatlan lesz arra, amire szánják - közölte.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló