2023. március 30., Zalán

Környék ügye

#Tisza-tó #Tiszafüred #Ljasuk Dimitry #fürdés

Elérte az újévi őrület a Tisza-tavat: jéghideg vízbe gázoltak a bátor próbálkozók – VIDEÓ

2021.01.05. 19:30

Nyolc férfi és egy nő sokkolta testét január elsején egy rendhagyó, rövid strandolással az ötfokos Tisza-tóban. Volt, akinek testéből szinte kiszorult a levegő és volt, aki kellemes bizsergést érzett már felöltözve a csobbanás után.

A világban rengeteg ember köszönti az újévet hideg vízben fürdéssel, jelképesen megtisztulva ezzel. Ljasuk Dimitry filmrendező ezt a szokást évek óta gyakorolta már Angliában, de a járvány miatti utazási korlátozások okán ezt idén nem tehette meg. Így 2021 újévekor a Tisza-tavat választotta, hogy egyben megossza másokkal is, milyen a hideg vízben fürdés különleges élménye.

 

Dimitry felhívást tett közzé, hogy maga mellett 9 bátor jelentkezőt találjon a közös újévi csobbanásra. Így 10 fővel még a csoportosulásokat korlátozó járványügyi intézkedéseket is be tudták tartani. Végül a szervezőn kívül 7 férfi és 1 nő, összesen 9 ember gyűlt össze idén január 1-jén a Tisza-tó partján, Tiszafüreden (vagyis a tó Borsod megyei oldalán, szemben a Heves megyei Poroszló partjaival), hogy megmártózzon az igencsak dermesztő, 5 Celsius fokos vízben.

 

A kilenc bátor ember természetesen nem rontott azonnal a tóba. Forró tea iszogatásával, tornával és a víz óvatos felmérésével hangolódtak rá lelkileg az erőpróbára. Dimitry szerint az első hidegvizes fürdésnél, illetve úszásnál a legfőbb ellenség a tapasztalatlanságból eredő pánik. Ezúttal úszás nem történt, csak két alkalommal mártóztak meg a jelentkezők.

 

Az újévi csobbanásról készített videóban az egyik résztvevő arról számolt be, hogy miután megszáradt és felöltözött, rendkívül kellemes, bizsergető érzéssel emlékezett teste a hidegvizes sokkolásra. Volt olyan, aki már felöltözve kezdett el fázni és remegni, és volt, aki úgy érezte, szinte kitolta a levegőt a tüdejéből a jéghideg víz.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló