2023. szeptember 25., Eufrozina Kende

Környék ügye

#ügyelet #orvosi ügyelet #gyerekorvos

Egyedül látja el a gyereksebészetet Észak- és Közép Magyarországon a János kórház, egyik sebészénél 24 óra alatt 163 gyerek járt

Csarnó Ákos 2023.06.05. 15:11

 

FRISSÍTÉS!

Az érintett kórház jelezte: vasárnap reggel 8 órától hétfő reggel 8 óráig az Észak-budai Szent János Centrumkórház és a Manninger Jenő Országos Baleseti Központ volt a felelős a gyermeksebészeti és gyermek traumatológiai ügyelet ellátásáért. Amíg a Manninger Jenő Országos Baleseti Központ nem tudta ellátni az ügyeletet, az Országos Mentőszolgálat a János kórházba vitte az ellátásra szoruló gyerekeket – összesen huszonkettőt.

Egyedül látja el a budapesti Szent János Kórház gyermeksebészeti és gyermektraumatológiai ügyeletét Észak- és Közép-Magyarország területén. Ez a kórház egyik gyermeksebészének nyilvános Facebook-posztjából derült ki.

 

 

 

Kőnig Róbert a posztban meg is kérdezte követőit, hogy szerintük mit reagáltak a szülők a megnövekedett forgalomra és arra, hogy egymás után érkeztek a mentők a kórházba. Erre is megadta a választ az orvos:

Bár a szülők túlnyomó többsége amellett, hogy ugyanúgy aggódnak a gyermekeikért mint bármelyikünk, megértette, hogy ez egy 'vis major' helyzet, és hogy meg fog nőni a várakozási idő, ugyanott sajnos voltak páran akik hangulatot keltettek és valóban sértegettek, fenyegettek, ránk törték az ajtót.

 

indexkép: NanoStockk/Getty Images

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló