2022. október 6., Brúnó Renáta

Környék ügye

#munka #munkanélküli #álláskereső

Egy év alatt kissé csökkent a regisztrált álláskeresők száma Heves megyében

Nagy Donát 2021.11.18. 10:05

Közel harmaduk sajnos semmilyen szakképzettséggel nem rendelkezik.

A Nemzeti ­Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint a múlt hónapban hazánkban 246 ezren szerepeltek a munkanélküliek adatbázisában, ami 1,6 százalékos csökkenés szeptemberhez képest, írja a HEOL.

Heves megyében 11 ezer 437 ember volt regisztrált álláskereső, ami 36-tal több a szeptemberinél, de a múlt év októberéhez képest 1631-gyel kevesebb.

Egy kivételével minden járásban mérséklődött a munkanélküliek száma egy hónap alatt, de a Hevesi járásban 240-nel több lett az álláskereső szeptemberhez viszonyítva, ami semmissé tette a máshol javuló adatokat. A megyei munkanélküliek közül 800 volt pályakezdő.

 

Több mint 4700-an egy évnél régebben kerestek bejelentett álláshelyet, számuk egy éve még négyezer alatt volt. Az állástalanok közül közel 6900-an kaptak pénzbeli ellátást, többségében segélyt.

 

A lap azt írja, hogy a regisztrált álláskeresők között a szakképzetlenek – a sem iskolai, sem OKJ-s szakképzettséggel nem rendelkezők – aránya 32,5 százalék volt országosan, ám Hevesben a második legmagasabb, 38,5 százalék volt a szakképzetlen álláskeresőké. 

 

A számokat nézve szűkebb hazánk városai közül Füzesabonyban volt a legkedvezőbb a munkaügyi helyzet, itt ugyanis 3,18 százalékos volt az álláskeresők részaránya, a megyeszékhelyen pedig 3,8 százalék. Hatvan és Gyöngyös 4,6–4,7 százalék körüli értékekkel rendelkezett, Lőrincin, Bélapátfalván és Verpeléten maradt a 6-7 százalék, míg a többi városban tíz százalék körüli volt a munkanélküliség.

Az összes település közül Kisfüzes rendelkezett a legjobb mutatóval, az 1,67 százalék azt jelentette, hogy a 67 munkavállalási korú polgár közül csak egy volt állás nélkül. 

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló