2023. június 4., Bulcsú

Környék ügye

#adomány #egerszólát #háború #segítség

Egerszólát gyűjtést szervez az Ukrajnából elmenekült nők és gyermekek számára

Nagy Donát 2022.02.26. 11:01

Rengeteg mindenre van szükség, mutatjuk a listát.

Az ukrán határon érkező magyar és ukrán menekültek, többségükben nők és gyermekek számára gyűjtést szervezünk – úgy érezzük kötelességünk a közösség segítő erejét segítségül hívnunk ebben a krízishelyzetben.

– írják a település Facebook-oldalán.

 

 

A poszt szerint az adományokat ezen a hétvégén (2022.02.26.-27.) a Zöld utca 41.-ben fogadják, telefonos időpont egyeztetés után.


Jövő hét hétfőtől (2022.02.28) minden nap délután 16:30 és 18:30 között az iskolában várjuk az adományokat, amiket koordinálva a többi gyűjtőponttal időszakosan adunk át a segélyezésben résztvevő szervezeteknek, vagy ha szükséges, visszük le saját magunk.

Szükség van: plédekre, hálózsákokra, hőszigetelt matracokra, sátrakra, italokra (víz, gyümölcslé), bébiételekre, kisgyermek ellátásához szükséges dolgokra (pelenka, popsitörlő, krémek, vitaminok), édességre, energiaszeletekre, mosakodókendőkre, törülközőkre, készételekre, szendvics alapanyagokra.

A leírás szerint ezeken kívül mást, például játékokat, ruhákat nem kérnek, nem fogadnak el.

A menekülő nőknek és gyerekeknek (és nyilván a férfiaknak is, ha át tudnak jönni a határon) elsősorban melegben töltött éjszakákra és a mindennapi szükségleteik ellátására van szükségük

– olvasható.


Az adományok célja az átmeneti időszak megkönnyítése, amíg a szállásolás kérdése nem rendeződik a menekülteknek. Pénzadományokat a posztban szereplő linken összegyűjtött szervezetek tudnak fogadni.

 

Címlapképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló