2023. január 30., Martina

Környék ügye

#eger #nyitrai zsolt #novaj #útfelújítás #ostoros

Átadták a felújított útszakaszt Eger és Novaj között: 170 millió volt egy kilométer

2021.04.30. 16:11

Szalagátvágás, taps, öröm.

Januárban az Innovációs és Technológiai Minisztérium beharangozta, hogy országszerte ezer kilométernyi útszakasz újul meg idén különböző programok keretében. A bejelentésben több Heves megyei utat is megemlítettek, köztük az Eger-Novaj összekötő egy kilométeres szakaszát. Ezt 150 millió fotintból tervezték rendbe tenni.

 

Eger-Novaj között mostanra megvalósult a Magyar Falu Programban végrehajtott beruházás, péteken át is adták a megújult útszakaszt. Ez alkalomból Ostoros és Novaj polgármesterei, valamint a Közút igazgatója mellett tiszteletét tette Nyitrai Zsolt, a térség országgyűlési képviselője is. Az ünnepélyes szalagátvágásról tudósító heol.hu beszámolója szerint csak úgy röpködtek a számok: 1500 tonna aszfalt, 250 méter szalagkorlát, 1974 óta érintetlen útszakasz. Mint kiderült, a felújítást végül is nem 150, hanem 170,7 millióból sikerült megvalósítani.

 

Miután mindenki köszönetet mondott Nyitrai Zsoltnak és elhangzott a taps, jöhettek az ollók.

átadás
Kép forrása: Nyitrai Zsolt Facebook-oldala
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló