2023. szeptember 21., Máté Mirella

Környék ügye

#bükk #bükki nemzeti park #túrázás #elektromos kerékpár

Jó hír a kétkerekű túrák kedvelőinek: a Bükkben tavasztól ismét lesznek szervezett kiruccanások

2021.04.26. 15:43

Idén is kerekezhetünk e-biciklivel a fennsíkon.

Várhatóan májustól egészen októberig ismét lesznek vezetett E-bike túrák a Bükkben. A korszerű elektromos rásegítéssel ellátott MTB kerékpárokat hajtva a hegyi utak felfelé vezető, meredek szakaszain is élmény marad a táj szépsége – számolt be az egerhirek.hu.

 

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága az "E-biciklizd be Magyarországot!" program támogatásával tavaly 15 e-bike hegyikerékpárt helyezett üzembe. Májustól októberig hetente szerveznek majd szakvezetett e-bike túrákat a Bükk-fennsíkra. A legalább 14 évet betöltötteknek szervezett túrákat úgy állították össze, hogy a résztvevők láthassák azokat a természeti értékeket, élőhelyeket, amelyek a Bükki Nemzeti Park kiemelt értékei között tartanak számon.

 

Túráik a Szilvásváradi Kerékpárkölcsönzőtől indulnak a meghirdetett túranapokon az alábbiak szerint: érkezés, kerékpárok átvétele, ismerkedés az e-bike használatával 9:30-tól, túraindulás 9:50-kor.

 

Az első túrafelhívást a járványügyi korlátozó intézkedések enyhítését követően, várhatóan május elején jelentetik meg. A további részletekről a nemzeti park honlapján olvashat, IDE KATTINTVA.

e-bicikli-tura
Kép forrása: bnpi.hu

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló