2024. február 25., Mátyás

Környék ügye

#tűz #katasztrófavédelem #mikófalva #egerbocs #egercsehi

Drámai képeket közölt az Egercsehi közelében pusztító tűzről a katasztrófavédelem

Kovács Dávid 2022.03.01. 09:19

Közel 150 hektáron égett nádas, elszáradt gaz és aljnövényzet Mikófalva és Egercsehi között. A tűz idővel átterjedt az egerbocsi fenyves aljnövényzetére is.

"Vasárnap a legnagyobb kiterjedésű szabadtéri tűzeset 210 focipályányi területet érintett, az oltás során nagy szükség volt a hivatásos, önkormányzati és számos önkéntes tűzoltók összehangolt és megfeszített munkájára" – közölte hétvégi összefoglalójában a Heves megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

A nagy kiterjedésű, több települést is érintő tűzről az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldala több képet is megosztott hétfő este a Facebook-oldalán. A bejegyzésben kiemelték: több mint 30 tűzoltó hét órán át oltotta a nádast Egercsehinél, az oltást Egercsehi lakosai is segítették.

 

Mentettük a menthetőt – több mint 30 tűzoltó, 7 órán át oltotta a nádast Egercsehinél Több települést is érintett a...

Közzétette: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – 2022. február 28., hétfő

 

A Heves megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint közel 150 hektáron égett nádas, elszáradt gaz és aljnövényzet Mikófalva és Egercsehi között vasárnap délután. A lángok Egercsehiben, a Kossuth útnál egy melléképületet is elértek, illetve a tűz átterjedt az egerbocsi fenyves aljnövényzetére is.

 

Az egri és a kazincbarcikai hivatásos, a bélapátfalvai önkormányzati, valamint a szilvásváradi, bélapátfalvai, szomolyai, bükkszéki önkéntes tűzoltók, az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoporttal és a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr És Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel vízzel és kéziszerszámokkal oltották a lángokat. A tűz oltását erőgép is segítette, a terület tulajdonosa körbetárcsázta a tűzszakasz határait.

A hivatalos közlés szerint a tűzben senki nem sérült meg. 

A tűz terjedéséhez nagy mértékben hozzájárult az is, hogy az elmúlt időszakban kevés csapadék hullott, illetve hogy az erdőben és környékén az elszáradt növény, avar nedvességtartalmát a szeles, napos időjárás is tovább csökkentette. Ne feledjük, Heves megye teljes területén tűzgyújtási tilalom van érvényben, sehol nem javasolt az égetés és a tűzgyújtás.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló