2023. június 4., Bulcsú

Környék ügye

#megújuló energiaforrás

Dolgozókat szállító elektromos autóbuszt állítanak tesztüzembe a Mátrai Erőmű térségében

Csarnó Ákos - MTI 2022.09.21. 15:33

Dolgozókat szállító elektromos autóbuszt állítanak tesztüzembe a Mátrai Erőmű térségében - jelentette be a Technológiai és Ipari Minisztérium.

 

Magyarország villamosenergia-ellátásának egyik alappillére az erőmű, az ország második legnagyobb termelője. A kormány ezért határozott úgy az energiaválságra reagálva, hogy az MVM-csoportot, ezen belül a visontai vállalatot is megnövelt, lignitalapú villamosenergia-termelésre hatalmazza fel.

 

 

A bemutatott új autóbusz a helyben megtermelt villamos energia felhasználási körét jelentősen bővíti a dolgozókat szállító járműpark korszerűsítésével és a környék 13 településéről szállítja majd a vállalathoz a dolgozókat.

 

az elektromos buszok előnye, hogy nem bocsátanak ki szennyező anyagot és üzemeltetésük körülbelül 60-70 forinttal olcsóbb kilométerenként a hagyományos meghajtású autóbuszokénál. Ezért a későbbiekben a Mátrai Erőműnél is az elektromos buszok számának bővítését tervezik.

 

Kép: Komka Péter / MTI

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló