2021. május 10., Ármin Pálma

Környék ügye

Döbbenet! Itt egy FRISS VIDEÓ a Kiskörénél a Tiszán felgyülemlett szemétrengetegről

2019.06.06. 15:59

Az emberi felelőtlenség most több száz tonnányi szemétben mutatkozik meg a Tisza kiskörei szakaszán. Egészen elképesztő látni, milyen állapotok felé sodorjuk a bolygót, és hogy ez nem már nem a jövő.

 

Fotó: ilovetiszato.hu 

 

A napokban írtunk róla, hogy  hatalmas mennyiségű, több száz tonna szemét torlódott fel Kiskörén a vízlépcsőnél. A Tisza folyó természetes vízjárásához tartozik, hogy kis- és nagyvizek váltakoznak. Amikor nagyobb vízmennyiség folyik le egy-egy másodperc alatt – a nyári kisvizes időszakhoz képest -, akkor áradáskor nemcsak „kiszőkül” a folyó a finom, lebegtetett hordaléktartalom miatt, hanem uszadékot is szállít. Alapvetően fát, ágakat, gyékényt, nádat hoz magával a víz, de a műanyag és a nem lebomló termékek megjelenésével nagy mennyiségben a kommunális hulladék is feltűnik. Sajnos Ukrajnában, a Kárpátalján nincs olyan komoly hulladékügyi szabályozás, mint itthon, így sokszor megesik, hogy csak bedöntik a folyóba azt, amire már nincs szükség.

 

A kiskörei állapotokról bemutatott fotóink sem voltak túl szívderítőek, de Ljasuk Dimitry videója láttán összerándul az ember szíve. (Ljasuk Dimitry-ről már egyszer írtunk korábban. Ő az, aki elképesztően csodás videókkal is népszerűsíti a Tsiza-tavat.) És igen, sajnos felesleges kertelni, ez a te műved, ember!

 

 

Több tonna szemét torlódott fel a Tiszán a kiskörei vízlépcsőnél, döbbenetes FOTÓK

Elképesztő tárgyak kerülnek Magyarország második legnagyobb folyójába. Aki a napokban Kiskörén járt a Vízlépcsőnél, az láthatta azt a rengeteg szemetet, ami fennakadt a duzzasztógátnál - írta az I Love Tisza-tó. Viszont a hulladék nagy része nem hazai eredetű, hanem a határainkról túlról érkezik.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló