2023. január 29., Adél

Környék ügye

#recsk #adománygyűjtés #daganat #kezelés

"Anya, én hős vagyok, minden jó lesz" – a bátor recski kisfiú kezelésére gyűjtenek

2021.02.28. 08:16

A daganattal küzdő Marci szüleinek támogatásra van szükségük a terápia kifizetéséhez.

Ahogy a neki szentelt Facebook-oldalon írják: Marci, a most 3 és fél éves recski kisfiú többszöri epilepsziás rohamot követően kórházba került, ahol fény derült arra a megrendítő tényre, hogy egy 7,5 centiméteres ciszta és szövetszaporulat van a kis fejében. Megműtötték, majd pár hét múlva kiderült: hármas stádiumú rosszindulatú agydaganata van.

 

Sugárkezelést alkalmaztak, de sajnos a daganat csak 2 millimétert zsugorodott és továbbra is aktív maradt. Ezután kemoterápia következett, majd újabb várakozás után a lesújtó hír: a daganat továbbra is aktív maradt, és nőtt 1 centimétert. A kisfiút újra műteni már nem lehet, mert azzal súlyos egészségkárosodást kockáztatnának.

 

Tavaly 31 millió forintot gyűjtöttek össze Marci németországi kezelésére, amelynek köszönhetően a kisfiú életminősége rengeteget javult, és a bent maradt daganat immáron több mint 1 éve nem nőtt. A terápiát azonban folytatni kell, 17 millió forintba kerül, amelynek összegyűjtésére szüleinek támogatásra van szüksége. (Aki szeretne segíteni Marcinak, a Facebook-oldalán találja a bankszámlaszámokat, ahová utalhat.)

 

A család a héten a TV Eger vendége volt, ahol meséltek a történetükről:

 

 

(Indexkép: Marci kicsi Hős harca Facebook-oldal)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló