2021. július 28., Szabolcs

Környék ügye

#gyöngyös #hatvan #albert schweitzer kórház-rendelőintézet #bugát pál kórház #covid-ellátás #egészásgügyi dolgozók

Heves megyei szakemberek is voltak a Covid-ellátás díjazott dolgozói között

2021.03.30. 18:12

Online szavazás döntött arról, kik részesüljenek elismerésben.

A Duna Bonum Alapítvány jóvoltából a Magyar Kórházszövetség lehetőséget kapott, hogy díjazzák a Covid-ellátás keretében áldozatos munkát végző egészségügyi dolgozókat. A legjobbakat online szavazás keretében választották ki.

 

Három kategóriában lehetett jelölni a díjra: Az év Covid orvosa, Az év Covid szakdolgozója és Az év nem ágymelletti Covid dolgozója. Február 22 és március 12 között több ezer szavazat futott be, betegektől, hozzátartozóktól, kórházi dolgozóktól. Országosan 95 egészségügyi dolgozót díjaztak jelentős pénzösszeggel.

 

A díjazottak között voltak Heves megyei szakemberek is. Mint arról Gyöngyös hivatalos oldalán beszámoltak, a Bugát Pál Kórház munkatársai közül az év Covid orvosa elismerést Dr. Orbán Zoltán főorvos érdemelte ki, míg az év nem ágymelletti Covid dolgozója címet Kazsu Gál Katalin, a titkárság munkatársa kapta.

dr- Orbán Zoltán
Dr. Orbán Zoltán (Kép forrása: heol.hu)

 

A HatvanOnline cikke szerint pedig Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet három hőse is az év Covid dolgozói között van: Dr. Sarnyai Ákos, a sürgősségi betegellátó osztály vezetője, Jakubovits Andrea anesztézia vezető asszisztense és Zelnik Krisztina, a kórház minőségirányítási és projektiroda vezetője.

 

A Kórházszövetség húsvét után újabb online szavazást indít. Ezúttal Az év Covid kollektívájára lehet szavazni a szövetség honlapján, vagy a Fogjunk Össze platformon.

Dr-Sarnyai
Dr. Sarnyai Ákos (Kép forrása: askhatvan.hu)

(Indexfotó: unsplash.com)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló