2023. május 28., Emil Csanád

Környék ügye

#dokumentumfilm #bükk #bükki nemzeti park

Itt megnézheti a Bükki Nemzeti Parkról készült látványos dokumentumfilmet (VIDEÓ)

Barna Benedek 2022.03.15. 11:23

Rövidfilmekben mutatják be a tíz hazai nemzeti parkot, a bükki epizód az "Őseinket oltalmazó hegyvidék" címet kapta.

 

Dokumentumfilm és album készült a hazai nemzeti parkokról. Az alkotások segítségével a parkok a továbbiakban is hatékonyan tudják népszerűsíteni természetvédelmi és oktatási munkájukat – számolt be honlapján a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága (BNPI).

 

A "Nemzeti Parkok Nagykönyve" című, Vadászati és Természeti Világkiállítás alkalmából készült reprezentatív album az igazgatóságok tevékenységét mutatja be. A 400 oldalas kötetből összesen ezer példányt bocsátottak rendelkezésre a világkiállítás szervezői, az albumokat a napokban adta át a nemzeti parkok vezetőinek Kovács Zoltán államtitkár, a vadászati rendezvény kormánybiztosa.

 

Az egyes parkokat bemutató filmek és az ezek egy-egy részletét kiemelő, összefoglaló imázsfilm "10 park ezernyi titka" sorozat néven kerültek fel az azokat készítő Filmdzsungel Stúdió YouTube-csatornájára. A Bükki Nemzeti Parkot bemutató rész a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság csatornáján is megtekinthető:

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló