2024. június 23., Zoltán

Környék ügye

#bükk #bükki nemzeti park #vadkamera

Ilyen egy erdei "forgalmi csomópont" a Bükkben – VIDEÓ

Barna Benedek 2021.09.02. 12:47

Mindenféle állat megfordul a holtfás vadváltónál.

 

A Bükki Nemzeti Park YouTube-csatornáján rendszeresen tesznek közzé a vadkameriáik által rögzített felvételeket, amelyek révén bepillanthatunk a környék erdeinek mindennapjaiba. Mint azt a Turista Magazin kiszúrta, a napokban egy bükki "forgalmi csomópontról" készült videó került fel a YouTube-csatornájukra.

Az erdei életközösségek változatosságát alapvetően határozza meg az erdőben található elhalt fák mennyisége és minősége. Kameránk most egy olyan vadváltót vett célkeresztbe, amely nagyméretű fekvő holtfákon vezet keresztül.

– írták a videó felvezetéseként a park Facebook-oldalán.

 

A felvételek alapján a váltót sokféle állat használja, még olyan ritkaságnak számító madár is, mint a fehérhátú fakopáncs (ez az állat Magyarországon fokozottan védett, természetvédelmi értéke 250.000 forint). Mint írják, a felvételen róka, mezei nyúl, nyuszt, fehérhátú fakopáncs, fekete rigó, énekes rigó, őz és borz látható.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló