2024. július 20., Illés

Környék ügye

#dokumentumfilm #film #bujtor istván filmfesztivál

Heves megyei alkotót is díjaztak az idei Bujtor István Filmfesztiválon

Barna Benedek 2021.08.25. 17:28

A dokumentumfilm az észak-magyarországi falusi életet mutatja be egy fiatalember szemszögéből.

 

A 110 versenybe került film közül 80 alkotást láthatott a közönség augusztus 19. és 22. között Balatonszemesen, a XII. Bujtor István Filmfesztiválon. Vasárnap, ünnepélyes keretek között vehették át a Bujtor István-díjat a fesztivál legjobbjai – számolt be a magyar.film.hu.

 

Játékfilm kategóriában az Agapé című alkotásért vehette át a Bujtor István-díjat Beleznai Márk, a film írója és rendezője. A film egy kissé elvarázsolt negyvenes egyedülálló nő és egy tizenéves filmőrült találkozásáról szól, akik ráébrednek, hogy több közös van bennük, mint gondolták. Versfilmek között Kovács Gábor Attila filmje, a Petőcz András költeményét feldolgozó A Párizsi lakásom kapta a Bujtor István-díjat.

A legjobb dokumentumfilmért járó Bujtor István-díjat pedig a kerencsendi származású Elek Judit Sára Megálló című kreatív dokumentumfilmje kapta,

amely egy kis észak-magyarországi faluban élő fiatalember egyszerű életét és az élet körforgását állítja párhuzamba. 

 

A kétmillió forint értékű összedíjazás mellett a fődíjasok Belánszky Beáta képzőművész szobrát, a Ster Erika által reprodukált Bujtor-mellszobrot és a Gyulai Attila képzőművész által készített Bujtor-festményt ábrázoló inget is hazavihették.

 

A díazottak teljes listája a film.hu oldalon olvasható, IDE KATTINTVA.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló