2023. március 29., Auguszta

Környék ügye

#Tisza-tó

Bringások százait fogadta az őszi Tisza-tó 

Csarnó Ákos 2022.09.26. 10:44

 

A McDonald’s BringaMánia® Tisza-tó Túra már második alkalommal mozgatta meg számtalan kerékpáros fantáziáját. A tiszafüredi rendezvényközpontban összegyűlt túrázókra ezúttal is magával ragadó bringás élmények vártak. 

 

 A rendező Vuelta Sportiroda a hazai McDonald’s-cal karöltve, a McDonald’s BringaMánia® Tour de Balaton sikerességén felbuzdulva 2021-ben hívta életre őszi tókerülő túráját, melyre 2022. szeptember 24-én már másodszor került sor. A kezdetben hűvös, később azonban kiviruló szombati reggelen 93 százalékos részvételi arány mellett csaknem 1000 kerékpáros érkezett rajtra készen a tiszafüredi Morotva kerékpáros pihenőparkba.  

 

 A túrázók ezúttal is két különböző távon indulhattak útnak: a Családi kör résztvevőire 35 kilométer várt Poroszlóig és vissza, a Tó-kör indulói pedig a teljes állóvizet megkerülve, 65 kilométer tekerés után érkezhettek meg a célba. Az útvonal ezúttal is magába foglalta a régió legjelentősebb turisztikai attrakcióit, köztük a 2021-ben Az év kerékpárútja címet elnyerő, Poroszlót és Tiszafüredet összekötő kerékpáros hidat, a Tisza-tavi Ökocentrumot, a sarudi Élményfalut, a kiskörei kilátót, illetve az országban példátlan konstrukciónak számító hallépcsőt is. 

 

 A rendezvényközpontban pénteken négy és hét óra között, illetve szombat reggel is lehetőség nyílt a rajtcsomagok átvételére: a nevezők pólóval, kulacsokkal, tornazsákkal, célba érkezéskor pedig éremmel gazdagodhattak. Az első rajtolók 9:30-kor vághattak neki a családi távnak, majd a startok sorát a Tó-körös indulások folytatták. A túrázók Sarudon, Abádszalókon és Tiszafüreden is frissítő kortyokhoz és falatokhoz juthattak, miközben napsütötte időben csodálhatták meg a Tisza-tó természeti és kulturális csodáit. 

 

 A Morotva kerékpáros pihenőparkban a visszaérkezőkre helyszíni programok egész sora várt: a McDonald’s BringaMánia® sátrainál kerékpáros ügyességi pálya, kineziotape-es kezelés és KRESZ-totós játék, a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítványnál pedig színezősarok. Az eseményt további kiállítók és támogatók kitelepülései is színesítették, volt lehetőség pl. kerékpárok tesztelésére, vagy akár Eisberg saláták kóstolására. A délutáni sorsolásokon a résztvevők értékes ajándékokat nyerhettek. 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló