2024. július 24., Kinga Kincső

Környék ügye

#heves megye #hatvan #nyomozás #boldog #szabó zsolt

Folyik a nyomozás Szabó Zsolt körzetében, a boldogi önkormányzatnál házkutatást tartottak

Barna Benedek 2021.10.20. 12:42

A Hatvan központú választókerületben közbeszerzésekkel kapcsolatban vizsgálódik a rendőrség.

 

Házkutatást tartott a rendőrség a Heves megyei Boldog község önkormányzatánál a napokban – írja a 24.hu.

 

A lap értesüléseit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette, hogy helyszíni vizsgálat volt. Tájékoztatásuk szerint

"versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntett elkövetésének a gyanúja miatt" nyomoznak, ez azonban nem csupán Boldog községet érinti, "több önkormányzat érintettségét vizsgálják".

Az adatok, információk beszerzése jelenleg is folyamatban van, de a nyomozás jelenlegi szakaszában az eljárás sikeres lefolytatása érdekében nem közöl további információkat a rendőrség.

 

18 településen ugyanazoktól a cégektől kértek ajánlatot

 

Tavaly derült ki, hogy nyomozást rendeltek el Szabó Zsolt fideszes képviselő Heves megyei 3. számú, Hatvan központú választókörzetében történt közbeszerzésekkel kapcsolatban.

szabó-zsolt-mti-komka-péter
A körzet képviselője, Szabó Zsolt (Fotó: Komka Péter / MTI)

A feljelentést Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tette, akit akkor még a területileg illetékes Heves Megyei Rendőr-főkapitányság értesített a vizsgálat elindításáról. A 24.hu azt írja, forrásaik szerint az ügy időközben elfogultság miatt kerülhetett át a borsodi rendőrséghez.

 

Hadházy tavaly a korrupcióinfó oldalán részletesen írt a körzet uniós pályázatairól. Szerinte gyanús, hogy

18 településen ugyanazokat a cégeket hívták meg ajánlattételre. Ezek közül legtöbbször egy papíron turbinagyártással foglalkozó cég nyert, pedig energetikai felújításokról, építkezésekről szóltak a tenderek.

Az ügyben érintett 18 település egyike Boldog község is is, ahol most helyszíni vizsgálatot tartott a rendőrség.

 

Röviddel a nyomozás elrendelése után egyébként valakik arra kérték meg a választókerület polgármestereit, hogy egy előre megfogalmazott nyilatkozat aláírásával álljanak ki Szabó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő mellett. A szöveg szerint a pályázatok lebonyolítása során minden a jogszabályoknak megfelelően zajlott, és a közbeszerzéseknél sem történt jogellenes lépés. Szabó akkor azt nyilatkozta: nem tud konkrétumokat arról, hogy kik és milyen céllal készítették és íratták alá a településvezetőkkel.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló