2024. április 17., Rudolf

Környék ügye

#koronavírus #járvány #hatvan #útlezárás #bosch

Besokalltak a maszkviseléstől, útlezárással tiltakoznak a hatvani Bosch dolgozói

Kovács Dávid 2022.03.19. 12:10

Ha szükségesnek látják, a demonstrációt a miskolci és a maklári telephely közelében is meg fogják tartani.

Jövő csütörtökön félpályás, két óráig tartó útlezárással tiltakoznak a Bosch munkavállalói a kötelező munkahelyi védőmaszk-használat ellen – közölte az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete (ÉTMOSz) a Napi.hu-val.

 

A közleményből kiderül: a Bosch munkatársai két éve – váltó műszakban, napi 12 órás munkavégzés mellett – kénytelenek viselni a szájmaszkot, és ezt már nagyon unják, ezért útlezárást jelentettek be a hatvani rendőrségen.

 

Mint ismert, tavaly nyáron volt egy kormányzati döntés a maszk zárt térben történő kötelező viselésével kapcsolatos könnyítésről, majd ezt követően ez a könnyítés március 7-től, azaz múlt hétfőtől, ismét életbe lépett. Csakhogy amíg a legtöbb foglalkoztató saját keretein belül azonnal bevezette a kormányzati enyhítést, addig a Bosch vállalatcsoport a kötelező maszkhasználat felfüggesztését jelenleg nem támogatja.

Az ÉTMOSz a munkatársak nyomására – felmérve, hogy jogi eszközökkel a vállalaton belül nincs lehetőség nyomásgyakorló eszköz igénybevételére – a hatvani gyáregység melletti útszakaszra március 24-én 10 órától 2 órás félpályás útlezárást jelentett be a hatvani rendőrkapitányságnál

– írják a közleményben.

 

A dolgozók ezzel a demonstrációval szeretnék felhívni a vállalatvezetés figyelmét, hogy már elegük van a kötelező maszkhasználatból, miközben – állítják ők – a rendelkezésre álló vállalati fertőzési statisztikák nem adnak okot a kötelező maszkviselésre. Hozzáteszik: amennyiben szükséges, a demonstrációt megtartják a Bosch miskolci és maklári telephelyei közvetlen közelében is.

 

 

(Indexkép: Hans / Pixabay)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló