2021. december 1., Elza

Környék ügye

#heves megye #gyöngyös #biztonsági öv #kampány #baleset-megelőzés

Teherautókra ragasztott plakátokkal kampányolnak a biztonságiöv-használat mellett Heves megyében

Barna Benedek 2021.11.09. 15:18

Így próbálják arra buzdítani a sofőröket, hogy legyenek "feketeövesek".

 

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság – Megyei Baleset-megelőzési Bizottsága évek óta kiemelten kezeli a biztonsági öv használatának népszerűsítését és fokozását, ugyanis ez az egyik olyan fontos passzív biztonsági eszköz a gépjárművekben, amely képes csökkenteni egy-egy közúti közlekedési baleset esetén az esetlegesen bekövetkező személyi sérülés súlyossági fokát – számolt be a police.hu.

foto2_78

Az elmúlt tíz évben ugyan megfigyelhető némi javulás a biztonsági öv használati aránya tekintetében, azonban még mindig nagy számban találkozunk olyan gépjárművezetőkkel és utasokkal, akik életüket és testi épségüket kockáztatva, az ide vonatkozó szabályokat figyelmen kívül hagyva nem tesznek eleget a biztonsági öv használatra vonatkozó előírásoknak.

DSC_8156

Annak érdekében, hogy ezen a téren további pozitív fejlődés történjen Balogh Tibor r. ezredes a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója és Varga József a K & V Nemzetközi Fuvarozó KFT igazgatója, közös sajtótájékoztatót tartott 2021. november 9-én délelőtt a cég gyöngyösi telephelyén.

 

Az eseményen bemutatták azt a biztonsági öv használatának fontosságát hirdető plakátot, amelyet 30 tehergépjármű pótkocsijának hátsó ajtajára helyeztek el.

bb_feketeoves_plakat_90x127

(Képek forrása: police.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló