2022. november 26., Virág

Környék ügye

#felsőfokú szakképzés #országos meteorológiai szolgálat #erős szél

Az erős szél veszélye miatt Heves megyére is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést

Barna Benedek 2021.12.12. 08:11

70 kilométer/órásnál erősebb széllökések is jöhetnek.

 

Csaknem az egész országra figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat az erős szél veszélye miatt, a megyék többségére elsőfokút, Veszprémre pedig másodfokút – számolt be az MTI.

 

A szöveges figyelmeztetés szerint a várt legerősebb széllökések Heves megyében is meghaladhatják a 70 kilométer/órát. Egyes megyék esetében hófúvásra, havazásra is figyelmeztetnek, de ez szűkebb hazánkat nem érinti, csak a szél miatt kiadott figyelmeztetés:

12-12-vihar-figy-

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint vasárnap szinte az egész országban megerősödik,

a Dunántúlon és az északkeleti területeken viharossá fokozódik az északi szél. Északkeleten a legerősebb széllökések 60-80 kilométer/óra – a szélre érzékeny helyeken efölött –, a Dunántúlon jellemzően 65-85 kilométer/óra körüliek lehetnek,

de a Bakony térségében 90 kmilométer/óra feletti széllökések is előfordulhatnak. A hóval borított nyugati-északnyugati tájakon, kiváltképp Veszprém megyében a viharos szél hófúvást okozhat.

 

Emellett kitértek arra is, hogy a keleti területekre érkező vegyes halmazállapotú csapadék vasárnap a déli órákat követően egyre nagyobb területen vált át havas esőbe, majd hóba. Elsősorban a délkeleti tájakon maximum 5 centiméternyi, lokálisan akár ennél több hó is hullhat. A Tiszántúl északi felén az esti óráktól kezdődően nagyjából pár centiméter friss hó hullhat.

 

Az előrejelzés szerint vasárnap a minimumok mínusz 5 és plusz 3, a maximumok 0 és plusz 6 Celsius-fok között alakulnak.

 

Frissítés: vasárnap kora estére a legtöbb megyében, így Hevesben is visszavonták a sárga figyelmeztetést:

12-12-vihar-figy3

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló