2022. november 26., Virág

Környék ügye

#gyakorlat #magyar honvédség #konvoj

Autópályán közlekedők, figyelem: katonai konvoj vonul az M3-ason hétfőn

Barna Benedek 2021.05.16. 10:53

Több útvonalon is találkozhatunk menetoszloppal.

Nemzetközi gyakorlatot tartanak Magyarországon május 22. és június 12. között a Magyar Honvédség Központi Gyakorló- és Lőterének (Újmajor, Hajmáskér, Körös-hegy, Bakonykúti és Újdörögd) térségében – tájékoztatott a honvedelem.hu.

 

Azt írjáka, a gyakorlat előkészítése érdekében május 17-én a megszokottnál nagyobb csapatmozgásra és katonai gépjárműforgalomra kell számítani az alábbi útvonalakon:

 

– Debrecen, Kossuth Laktanya –Debrecen, Balmazújvárosi út - M35 elkerülő út - M35 autópálya - M3 autópálya - M31 autópálya - M0 körgyűrű - M7 autópálya - 71. sz. út - 710 sz. út - 72. sz. út - 8. sz. főút - Veszprém északi körút - Újmajor,


– Hajdúhadház, Vay Ádám Kiképző bázis - Hajdúhadház, Hunyadi út - Hajdúhadház, Bocskai tér - Hajdúhadház, Kossuth utca - 4. számú főút – M35 elkerülő út - M35 autópálya - M3 autópálya - M31 autópálya - M0 körgyűrű - M7 autópálya - 71. sz. út - 710 sz. út - 72. sz. út - 8. sz. főút - Veszprém északi körút - Újmajor.

 

A menetoszlopokon kívül a gyakorlat teljes időtartama alatt lehet számítani katonai járművek megjelenésére az érintett útvonalakon.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai szállítmányokat, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kisérőjárművek biztosítják.

Arra kérnek mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

 

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

katonai-konvoj-mti-krizsán-csaba
Fotó: Krizsán Csaba / MTI (Képünk illusztráció)

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló