2024. május 20., Bernát Felícia

Környék ügye

Átadták a bicikliseknek a Tisza-tavat átszelő kerékpáros hidat

2019.11.30. 00:00

Végre biztonságossá válik a tó körüli kerekezés.

 

Szombattól, azaz június 20-tól használható a Tisza-tavat átívelő vadiúj bicikliút - tudatta a hírt a Békatutaj közösség Facebook-oldala.

 

"Június 20-án adják át a bringásoknak Magyarország leglátványosabb kerékpáros-fejlesztése, a Tisza-tavat megkerülő bicikliút Tiszafüred és Poroszló közötti szakaszát, melyhez három hidat építettek. Végre biztonságossá válik a Tisza-tó kör a kerékpárosoknak." - írták.

 

 

A Tisza-tónál évről évre rekordokat dönt a kerékpárosok száma, mely a síkvidéki kerékpározás központjává vált . A bringások életét, de főleg biztonságérzetét azonban eddig nagyban nehezítette, hogy a tókerülésnek egy 9 km-es szakaszán a nagy forgalmú 33-as főútvonalon kellett közlekedniük. A kerékpárút már elkészült, de a víz fölött megépült hidakat még nem lehetett használni - írta a gyereatiszatora.hu.

 

Ez a férfi nekiállt bringázni az autópályán, senki ne csinálja utána! - VIDEÓ

Azért ilyet nem minden nap lát az ember. Reméljük, túlélte. A Bp-i Autósok Közössége oldalán mutattak egy videót, amelyen azt láthatjuk, ahogy egy bringás teker az M5-ös leállósávjában. Csak úgy nyugisan, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. A biciklist egy autós fedélzeti kamerája rögzítette, ahogy az egyik kecskeméti lehajtó előtt teker.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló