2021. május 11., Ferenc

Környék ügye

#koronavírus #gyöngyös #járvány #bugát pál kórház #post-covid szindróma

Április végén nyílik meg a post-Covid ambulancia a gyöngyösi kórházban

2021.04.19. 18:42

Azokat várják, akiknél a koronavírus-fertőzésből való felgyógyulást követően is maradtak vagy újonnan jelentkeztek tünetek.

A Bugát Pál Kórházban elindul a Covid fertőzésen átesett páciensek részére kialakított Post Covid ambulancia – jelentették be az intézmény honlapján. Mint írták: azokat várják, akiknél a felgyógyulást követően maradtak, vagy újonnan jelentkeznek fertőzéssel összefüggő mellékhatások.

Tapasztalatunk szerint számos szervi, de nagyon sok esetben lelki traumás utóhatást észlelnek a betegeink. Az ambulancia szakmai stábját úgy állítottuk össze, hogy abban tüdőgyógyász, belgyógyász-kardiológus, neurológus, infektológus, pszichiáter, pszichológus, gyógytornász és dietetikus szakemberek álljanak a betegeink rendelkezésére

– nyilatkozta dr. Assani Omar orvosigazgató a heol.hu-nak a koronavírusban szenvedő betegek 10-20 századékánál jelentkező post-Covid szindrómáról, amely az akut tünetek utáni 4-12. hétig, vagy ennél is tovább tarthat.

 

A portál Weisz Péter főigazgató tájékoztatására hivatkozva azt írja, április 27-én nyílik a tüdőgondozóban kialakított ambulancia.

 

A munkacsoportot dr. Szabó Csilla főorvosnő vezeti. Az ellátáshoz háziorvosi beutaló és előzetes időpontkérés szükséges. Ezt a 312-491-es központi számon, a 343 vagy a 247-es melléken a betegirányítás adja meg.

 

(Indexfotó: kekesonline.hu)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló