2024. április 15., Anasztázia Tas

Környék ügye

Alpolgármesteri címétől is megvált Oroján Sándor, de máris felfelé kacsingat

2019.11.30. 00:00

Miután kirobbant a személye körüli pozícióhalmozási, összeférhetetlenségi botrány Oroján Sándor egri bizottsági tagsága után a maklári alpolgármesterségtől is búcsúzik. A háttérben a megyei Fideszen belüli ellentétek állnak.

 

Korábban portálunk hozta nyilvánosságra, hogy nem tölthet be egyszerre alpolgármesteri és bizottsági pozíciót különböző önkormányzatoknál senki. Ezt a Heves Megyei Kormányhivatal meg is erősítette. Azonban Oroján Sándor majdem egy évig törvényellenesen töltötte be tisztségeit, mivel egy időben volt Maklár alpolgármestere és Egerben a Városi Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság tagja.

 

A történet külön pikáns szála, hogy ennek az egri bizottságnak az egyik kiemelt feladata az összeférhetetlenségi ügyek vizsgálata, úgyhogy az a kérdés is felmerül, hogy falaztak-e Orojánnak a saját párttársai az elmúlt időszakban.

 

Orojánt lemondásra szólította fel az egri LMP képviselője, Komlósi Csaba, a Jobbik pedig méltatlansági eljárást is kezdeményezett Makláron. Oroján sértetten reagált minden felvetésre, holott világosan látszik, hogy visszaélt legalább két település lakóinak bizalmával. Erről egy szót sem szólt semelyik közleményében. A maklári lemondásával egyszerre akart kibújni az eljárás lefolytatása alóli kínos kötelezettsége alól illetve szabaddá akarja tenni a megyei önkormányzati alelnöki címhez vezető utat.

 

 

Nyitrai Zsolt (b), Oroján Sándor (j)

 

Értesüléseink szerint a megyei közgyűlésben keresik neki a helyet, rögtön alelnöki pozícióba helyezné a Fidesz. Legalábbis Nyitrai Zsolt szeretné, hogy a párton belüli egyezségnek megfelelően „helyi” ember kerüljön az alelnöki székbe. Oroján Sándor korábban már megjárta Hatvant is, jelenleg az egri választókerületben tevékenykedik, hisz az Egerben és Makláron betöltött tisztségei mellett még Füzesabonynak is dolgozik. 

 

A jelölt személye megosztó, míg támogatói között csak Nyitrai Zsolt található meg, addig gyakorlatilag az egész megyei vezetésben nem találni olyan embert, aki támogatná Oroján megválasztását.

 

Nyitrai Zsolt körül fogy a levegő, fontos lenne neki, hogy saját embere kerüljön a megyei önkormányzatba, azonban azzal, hogy ragaszkodik egy nyilvánvalóan megbukott, ezért vállalhatatlan politikus személyéhez csak magára égeti az egész ügyet. Nem is szólva arról, hogy mit fog kapni ezért a párton belül.

 

Jó lenne már lezárni ezt az Oroján-ügyet, de gyanítjuk, hogy még lesznek fejlemények.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló