2021. december 6., Miklós

Környék ügye

Akár egy holdbéli táj – Csodás légifelvételek az egerszalóki sódombról

2019.11.30. 00:00

H. Szabó Sándor fényképein egy teljesen más arcát mutatja a közismert termálfürdő.

 

2017-ben készítette az alábbi, különleges perspektívájú fényképeket az egerszalóki fürdőről az abban évben közlekedési balesetben elhunyt, légifelvételeiről közismert fotós, H. Szabó Sándor. A képeket a Termál Online osztotta meg, H. Szabó Sándor kommentárjának kíséretében:

 

"Holdbéli táj. Mintha idegen bolygón járnánk. Fantasztikus látványt nyújt az egerszalóki gyógyfürdő a magasból. A 410 méteres mélységből feltörő, 65-68 fokos melegvíz a domboldalon lefolyva sódombot (mészkő lerakodást) épített. A kalciumot, magnéziumot, ként is tartalmazó, hidrogén-karbonátos gyógyvíz metakovasav tartalmai is jelentős, amelyet 1992-ben gyógyhatásúnak minősítettek."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyász: elhunyt az ismert hatvani fotóriporter, H. Szabó Sándor

Életének 65. évében elhunyt H. Szabó Sándor légi fotós, az MTI volt fotóriportere szerda este. H. Szabó Sándor 1953-ban született Hatvanban, pályafutása elején a Heves Megyei Hírlap munkatársa volt, majd 1981-től három évtizeden keresztül dolgozott fotóriporterként a Magyar Távirati Irodánál. Az újságíró az ország egyik legtöbbet publikáló légi fotósa volt, légi felvételeinek gyűjteménye kötetben is megjelent.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló