2022. augusztus 14., Marcell

Környék ügye

#tisza-tó #magyar turisztikai ügynökség #strand

A Tisza-tóhoz is kerül abból a 3,3 milliárd forint közpénzből, amit strandfejlesztésre költhetnek el majd valakik

Nagy Donát 2021.10.22. 10:46

Részleges akadálymentesítést, valamint család- és látogatóbarát környezet kialakítását ígérik az összegből.

 

A Magyar Turisztikai Ügynökség közleménye szerint folytatódik a Kisfaludy Strandfejlesztési Programja, azaz újabb 3,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból fejleszthetők tovább a Balaton, a Tisza-tó, a Velencei-tó, valamint a Duna és a Tisza mentén lévő szabadvizű strandok, írja a 24.hu.

 

A pályázati felhívások tervezetei már nyilvánosak, elérhetőek a kisfaludyprogram.hu oldalon. Pályázatot benyújtani azonban csak később lehet, ennek pontos időpontjáról szintén a honlapon, valamint közlemény formájában ad majd tájékoztatást a kiíró.

tisza-to-755x503
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A Magyar Turisztikai Ügynökség 2017-ben indította el a Kisfaludy Strandfejlesztési Programot, amelynek célja, hogy 2030-ig az összes hazai szabadvízi strand megújuljon. A több lépésben megvalósuló fejlesztések eredményeként azt szeretnék elérni, hogy országszerte európai színvonalú, azonos szolgáltatási minőséget biztosító, családbarát, akadálymentes fürdőhelyek fogadják a látogatókat.

 

A támogatássorozat első 4 ütemében 12 milliárd forintos támogatást adtak 114 strand felújításához. A strandfejlesztés következő ütemében a Balatonnál, a Tisza-tónál, a Velencei-tónál, valamint a Duna és a Tisza mentén mintegy 100 projekt nyerhet majd el újabb fejlesztési forrásokat.

 

A fejlesztéseknél kiemelt cél lesz, hogy azok elsősorban a részleges akadálymentesítést, valamint család- és látogatóbarát szolgáltatási infrastruktúra kialakítását helyezzék a középpontba. A megvalósítandó beruházások során továbbra is szem előtt kell tartani az alapszolgáltatások minőségének emelését, így többek között a vizesblokkok és az öltözőkabinok megújítását, a vízbejutás feltételeinek javítását, az egységes arculati elemek használatával koherens tájékoztató és vendégirányító rendszerek kialakítását az akadálymentesítés jegyében. Szintén támogatható lesz majd a zöld felületek megújítása és bővítése, az ingyenes wifi kiépítése, akárcsak az árnyékolók és utcabútorok telepítése.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló