2024. május 24., Eszter Eliza

Környék ügye

#kutya #lőrinci #kutyatámadás

A lőrinci polgármester szerint eltúlozzák a kóbor kutyákról szóló beszámolókat

Nagy Donát 2022.02.10. 09:31

Víg Zoltán azt mondja, az egész felhajtás csak felesleges hangulatkeltés.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a TV2 Tények riportja szerint szinte minden héten van kutyatámadás Lőrinciben. Most a településvezető a HEOL-nak kiemelte, hogy szerinte a legnagyobb baj éppen azokkal az ebtartókkal van, akik a leghangosabban követelik a probléma megoldását. Azt mondta, hogy éppen a magánházaktól engedték ki azokat a kutyákat is, akik a közelmúltban egy hölgyet megtámadtak. 

kutya20
Fotó: TV2 Tények

 

Víg Zoltán a lapnak hozzátette, magasabb büntetési tételekkel vélhetően sokkal inkább rá lehetne venni a kutyatartókat arra, hogy jobban figyeljenek a közösségi együttélési és állattartási szabályok betartására.

A legfontosabb szemléletbeli változás szerinte az volna, ha csak olyan személyek tartanának kutyát, akik megfelelő módon gondoskodni is tudnak állataikról.

Kijelentette, hogy a városnak a jogszabályoknak megfelelően van szerződése ebrendésszel, mely amúgy havi több száz ezer forintos kiadást jelent. 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló