2023. március 22., Beáta Izolda

Környék ügye

#tisza-tó #poroszló #tisza-tavi ökocentrum #támogatás

43 millió forintos támogatást kap a Tisza-tavi Ökocentrum

2021.01.08. 14:13

Kellett a segítség, mert tavaly több mint 100 napig zárva volt a központ, ahol Európa legnagyobb édesvízi akváriumrendszere található.

A Heol beszámolója szerint Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő csütörtökön a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban bejelentette, hogy a kormány úgy döntött: 43 millió forinttal támogatja a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került központot, ahol Európa legnagyobb édesvízi akváriumrendszere található.

 

Korábban a település polgármestere, Bornemisza János jelezte a kormányzatnak, hogy segítségre lenne szükségük a rendkívüli nehézségek miatt.

 

A település vezető a csütörtöki sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: amikor tavasszal fertőtlenítettek és s a járvány első hullámában voltak, nem gondolta, hogy még idén is a koronavírus okozta veszteségekről kell szólnia. Elmondta: azért kellett a segítség, mert 2020-ban több mint száz napig volt zárva a Tisza-tavi Ökoccentrum.

 

Az év végéig sikerült összegyűjteni annyi pénzt, hogy decemberig garantálhassuk a harminc dolgozó bérét. Most ahhoz kértünk támogatást, hogy a munkavállalókat továbbra is tudjuk fizetni. Így ez a 43 millió forint április, májusig teljes biztonsággal fedezi e kiadást még akkor is, ha esetleg nem tudnánk újra kinyitni

 

– részletezte.

 

Azt remélik, hogy lehetőleg minél hamarabb – ha lecsengett a veszélyhelyzet – ismét fogadhatják a látogatókat, akiket várnak vissza.

 

tiszatavi_okocentrum_poroszló_oláh_tibor_mtva
Fotó: Oláh Tibor / MTI

(Indexkép: Komka Péter / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló