2021. június 14., Vazul

Környék ügye

#heves megye #rendőrség #baleset #vadgázolás

Egy rakat vadbaleset történt az elmúlt hétvégén Heves megyében

2021.06.07. 10:50

Vezessenek óvatosan!

Az elmúlt 48 órában három személyi sérüléssel és 11 anyagi kárral járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába – adta hírül hétfőn a police.hu.

 

A szolgálatot ellátó állomány két személyt ért tetten bűncselekmény elkövetésén, valamint két személyt fogott el az ellenük kiadott körözés alapján. A rendőrök bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt öt főt állítottak elő, és egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek. Biztonsági intézkedés egy esetben történt.

vadak-úton-mti-varga-györgy
Fotó: Varga György / MTI (Képünk illusztráció)

 

A rendőrségi közlemény szerint az elmúlt hétvégén az anyagi káros balesetek többsége vaddal történő ütközés miatt következett be

 

Ennek kapcsán hangsúlyozzák, hogy a lakott területen kívüli utakon vadállatokkal bárhol és bármikor találkozhatunk, a potenciálisan veszélyes útszakaszokon a veszélyt jelző KRESZ-tábla is figyelmezteti a sofőröket. Az ilyen szakaszokon különösen fontos a sebesség megválasztása!

Külön kiemelik azt is, hogy ha féktávolságon belül észleljük az állatot, a fékezés és dudálás javasolt, a hirtelen kormánymozdulatoka és irányváltoztatást kerülni kell, mert annak súlyosabb következményei lehetnek, mint aminek elhárítására törekszik.

Sajnos a legóvatosabb vezetés mellett is bekövetkezhet a baleset, ilyenkor megállás után értesítse a rendőrséget!

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló