2021. október 24., Salamon

Környék ügye

#miskolc #borsod-abaúj-zemplén megye #bomba

100 kilós bombát találtak Miskolcon, épületeket kellett kiüríteni (FOTÓ a helyszínről)

EÜ/MTI 2021.02.24. 17:06

Egy felüljáró bontásakor került elő a szovjet légibomba.

Világháborús légibombát találtak Miskolcon szerdán – tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t szerdán.

 

Gajdos Milán elmondta: délben érkezett ügyeletükre a rendőrségi bejelentés, hogy Miskolcon a Vörösmarty Mihály utcai felüljáró bontásakor egy feltételezett robbanótestet találtak.

A honvédségi tűzszerészek a helyszínen megállapították, hogy egy 100 kilogrammos, szovjet gyártmányú légibomba került elő, élesített gyújtószerkezettel.

A robbanótestet a helyszínen kell hatástalanítani, ezért a rendőrök 200 méteres sugarú körben kiürítik a környéket – tájékoztatott a kommunikációs tiszt. A boon.hu azt írja, az ebbe a körbe eső magánházak, üzletek, közintézmények kiürítését fél három után kezdték meg. Összesen 32 épület esett a kijelölt területre, és több mint 100 embert érintett a kiürítés.

 

A Tűzszerész Ezred délutáni közlése szerint a bombát sikeresen hatástalanították. Az eltávolított gyújtószerkezetet megsemmisítették a helyszín közelében. Ezt követően a korlátozásokat feloldották, az emberek visszatérhettek az épületekbe.

 

Az ártalmatlanított bombatestet elszállítják a katonák a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére, későbbi megsemmisítés céljából.

miskolc-bomba-mti
Tűzszerészek dolgoznak egy szovjet gyártmányú, 100 kilogrammos légibomba mellett a miskolci Vörösmarty Mihály utcában 2021. február 24-én (Fotó: Vajda János / MTI)

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló