2021. június 13., Antal Anett

Eger ügye

#eger #takarítás #tüdőgondozó #elhagyott épületek

Legalább már eltűnt az orrfacsaró bűz és a leomlott vakolat a volt Tüdőgondozónál Egerben – FOTÓK

Keller Richárd 2021.05.31. 00:00

Persze ettől nem lett megoldva az alapprobléma, de legalább már nincs annyi szemét.

Egy hónapja írtuk meg, hogy fekália, bűz, szemét és leomlott vakolat lepte el Eger egyik ikonikus épületét. Akkor fotóriportban mutattuk be az évek óta méltatlan állapotban lévő, erősen romos egykori Petró-villa, vagy közismertebb nevén volt Tüdőgondozó sanyarú állapotát, amely tele van sérült, repedezett vakolattal, valamint graffitikkel.    

 

A napokban a helyszínen jártunk és azt tapasztaltuk, hogy legalább a lehullott vakolatot és téglákat "valakik" eltakarították, illetve az épület teraszain is kitakaríották a fekáliától, szeméttől bűzlő részeket.

Csak emlékeztetőül, egy hónapja még így nézett ki.

Az erősen leromlott épület jelenleg nem az egri önkormányzat, hanem a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő tulajonában van. Úgy tűnik, a a médiafigyelem után legalább ránéztek a sokkal szebb napokat látott ingatlanra, bár a további sorsáról eddig még nem tudni sokat. A csaknem százéves épület valóban megérdemelné a törődést, hiszen már a múlt század tízes éveitől Eger büszkeségének számított.  

 

Még a Kétfarkú Kutyapárt provokatív, gúnynak szánt "Bontott vakolat eladó!"-hirdetését is eltávolították a lehullott vakolattal és téglával együtt, íme egy előtte és utána kép erről: 

 

Bár jó hír, hogy végeztek némi takarítást a helyszínen, az azért továbbra is aggasztó és elkeserítő, hogy ez az ikonikus épület lassan az enyészeté lesz, ráadásul mindez a turisták szeme láttára, hiszen frekventált helyen az Érsekkert szélén fekszik a romos épület.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló